Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Ντεμπούτο στη Γερμανία για το VW GOLF R ESTATE

29/9/2021

Η γρήγορη έκδοση R της 8ης γενιάς του Golf προσφέρεται πλέον και σε Wagon έκδοση με μεγάλο χώρο αποσκευών 611 λίτρων, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 1642 εάν «πέσουν» τα πίσω καθίσματα. Με 0-100 km/h σε 4,9 sec είναι ελάχιστα πιο αργό από το αντίστοιχο hatchback, απευθυνόμενο σε οικογενειάρχες με οδηγικές ανησυχίες.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε η επίσημη παρουσίαση του Volkswagen Golf R Estate, ολοκληρώνοντας έτσι όλη την γκάμα εκδόσεων της 8ης γενιάς του best-seller Γερμανικού μοντέλου. Το γρήγορο wagon Golf αρχίζει να προσφέρεται στην Ευρωπαϊκή αγορά κάνοντας το ντεμπούτο του φυσικά από τη Γερμανία, με το κόστος απόκτησης να είναι  51.585 ευρώ.


Τα καθίσματα τύπου NAPPA με τα λογότυπα R και οι carbon λεπτομέρειες αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου

Τα καθίσματα τύπου NAPPA με τα λογότυπα R και οι carbon λεπτομέρειες αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Όπως και το hatchback Golf R, έτσι και το wagon τροφοδοτείται από τον δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, προσφέροντας ισχύ 320 ίππων και ροπή 420 Νm. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός DSG αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.
 
Το γρήγορο wagon Volkswagen Golf R, χρειάζεται μόλις 4,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από σταση, κάνοντας το ελάχιστα πιο αργό από την «κοντή» έκδοση που χρειάζεται αντίστοιχα 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα που φτάνει τα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορεί με την προσθήκη του πακέτου R Performance να ανέβει στα 270.
 
Το Volkswagen Golf R Estate, θα δείξει 79 κιλά περισσότερο στη ζυγαριά σε σχέση με το hatchback, με το χώρο αποσκευών του να είναι πολύ μεγαλύτερος, φτάνοντας τα 611 lt, ενώ εάν πέσουν και τα πίσω καθίσματα αυτός φτάνει μέχρι και τα 1642 λίτρα. Η δυνατότητα έλξης φτάνει τα 1.900 κιλά ενώ το σύστημα ανάρτησης έχει δεχθεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις από τη Volkswagen ώστε να αντιμετωπίσει το πρόσθετο βάρος.
 
Στο εσωτερικό δεν έχουμε διαφοροποίηση σε σχέση με το hatchback, αφού τα δερμάτινα σπορ καθίσματα Nappa με μπλε πινελιές και λογότυπα R στο πίσω μέρος μέρος είναι παρόντα, όπως επίσης και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής infotainment με μέγεθος 10 ίντσες.
 
Το Volkswagen Golf R estate απευθύνεται σε οικογενειάρχες με οδηγικές ανησυχίες, αφού οι επιδόσεις συνδυάζονται με χώρους τόσο στην καμπίνα όσο και στον χώρο αποσκευών. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε