Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια είναι η μυστική λειτουργία στα φλας που ελάχιστοι γνωρίζουν
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια είναι η μυστική λειτουργία στα φλας που ελάχιστοι γνωρίζουν

2/3/2024

Ο διακόπτης των φλας διαθέτει μία μυστική λειτουργία που παρέχει έξτρα προστασία στο αυτοκίνητο. Πώς ενεργοποιείται;

Αξιζει να μαθετε

Λύση για εκείνους που ανησυχούν διαρκώς ότι θα τους «φάνε» στο φτερό

Αν είσαι από αυτούς που όσο καλά κι αν παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, πάντα θα τους ανησυχεί ότι κάποιος τους τράκαρε και έφυγε, βρέθηκε η λύση για να κοιμάσαι πιο ήσυχος. Για όσους λοιπόν δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους… την ώρα την κακιά, υπάρχει μία κρυφή λειτουργία στα φλας αρκετών αυτοκινήτων, ειδικά στις ευρωπαϊκές μάρκες, που καθιστά το σταθμευμένο αυτοκίνητο πιο ορατό στους απρόσεκτους οδηγούς.
 

Φώτα στάθμευσης: Παραμένει ανοιχτή η μικρή σκάλα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Η συγκεκριμένη λειτουργία ονομάζεται «φώτα στάθμευσης». Στην ουσία μένει αναμμένη η μικρή σκάλα από τη μία πλευρά του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι στη θέση OFF. Πριν βγείτε λοιπόν από το όχημα και προτού σβήσετε το μοτέρ, αφήστε τον διακόπτη του φλας πάνω ή κάτω, ανάλογα με την πλευρά των φώτων που θέλετε να αφήσετε ενεργοποιημένη.




 

Δυνατότητα να ενεργοποιηθούν τα φώτα στάθμευσης και από τις δυο μεριές

Αν θέλετε να προφυλαχτείτε και από τις δύο μεριές, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη μικρή σκάλα φώτων πριν βγείτε από το αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα τα φώτα στάθμευσης μπορούν να ενεργοποιηθούν από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Αντίθετα, στα παλιότερα αυτοκίνητα πρέπει να περιστρέψετε τον διακόπτη και να τον αφήσετε στη μικρή σκάλα.
 

Τα φώτα στάθμευσης πρέπει να μένουν ανοιχτά μέχρι δύο ώρες

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν προορίζεται να παραμείνει ενεργή για πολλές ώρες ή όλο το βράδυ. Όταν το κεντρικό σύστημα του αυτοκινήτου αντιληφθεί ότι η μπαταρία εξαντλείται, θα απενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία των φώτων στάθμευσης για να εξοικονομήσει ενέργεια ώστε να μπορεί ο οδηγός να βάλει μπρος τον κινητήρα. Επομένως η συνεχόμενη χρήση τους δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε