Test Συνεργείων
Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Οδηγοί με κλεισμένη θέση στην κόλαση!

Οδηγοί με κλεισμένη θέση στην κόλαση!

Διαβάστηκε από 2043 αναγνώστες - 3/5/2023

Για όνομα του Θεού χρησιμοποιείστε τα φλας! Δεν είναι για ομορφιά!

Το φλας είναι για να το χρησιμοποιούμε, όχι να πιάνει αράχνες

Οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν τα φλας τους με εξοργίζουν και ταυτόχρονα με απογοητεύουν. Σαν μαθητευόμενος οδηγός, ένα από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι  να μου λένε είναι το πόσο μεγάλη σημασία έχει να ενημερώνω  τους άλλους χρήστες του δρόμου για το τι πρόκειται να κάνω στη συνέχεια. Μάλιστα ο δάσκαλος μου το θεωρούσε τόσο σημαντικό που με υποχρέωνε να βγάζω φλας ακόμα και όταν βρισκόμουν μέσα σε άδειο parking. Από τότε, έχει γίνει δεύτερη φύση σε σημείο που, αν αισθάνομαι ότι δεν έχω προειδοποιήσει εγκαίρως τους άλλους οδηγούς, δεν θα μπω καν στη διαδικασία να στρίψω και θα επιλέξω το επόμενο στενό που με βολεύει.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Όλοι μας έχουμε εκνευριστεί επειδή κάποιος δεν άναψε φλας

Δεν το λέω για να φανώ ο σωστός και ο «άγιος» οδηγός , αλλά περισσότερο για σας τονίσω το πόσο εκνευρίζομαι όταν ένας οδηγός δεν χρησιμοποιεί τα φλας. Μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολικός, αλλά για ανατρέξετε στην μνήμη σας. Πόσες φορές εκνευριστήκατε επειδή ο μπροστινός οδηγός πάτησε φρένο τελευταία στιγμή και έστριψε χωρίς κανένα σημάδι ή αναγκαστήκατε να πέσετε εσείς στα φρένα, επειδή ο άλλος άλλαξε λωρίδα χωρίς να βγάλει φλάς ή περιμένετε τσάμπα για να μπείτε σε ένα κυκλικό κόμβο επειδή ο οδηγός που ερχόταν από δεξιά, ενώ έδειχνε ότι θα συνεχίσει μέσα στην πλατεία, ξαφνικά έστριψε;

Φαντάζομαι πολλές, αφού όλοι μας στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούμε. Μάλιστα εδώ δεν θα μιλήσω καν για τους οδηγούς που πηγαίνουν με 20 χλμ./ώρα σε κεντρικό δρόμο, καθυστερώντας όλη την υπόλοιπη κυκλοφορία ή για αυτούς που το παίζουν άρχοντες της λωρίδας.
 

Μην χρονοτριβείτε και προσέχετε να μην αφήνετε ανοιχτά τα φλας

 Στο θέμα των φλας πάλι. Παρακαλώ όσους έχουν κάνει τους μοχλούς των φλας φωλιές αραχνών, δείχνετε την πρόθεση σας και στρίψτε γρήγορα ή συνεχίστε ευθεία. Μην χρονοτριβείτε και μην κάνετε την αναποφασιστικότητά σας δικό μας πρόβλημα. Φυσικά, υπάρχει και το θέμα των ανθρώπων που δείχνουν πολύ νωρίς ή ξεχνούν ότι το φλας είναι αναμμένο και οδηγούν εκατοντάδες μέτρα πριν το καταλάβουν, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους να μαντεύουμε πότε ακριβώς και πού τελικά θα στρίψουν.
 

Ο καλός οδηγός φαίνεται από την προσοχή που δίνει στους άλλους

Το 99% του να είσαι καλός οδηγός έχει να κάνει με την πρόβλεψη και την επικοινωνία με τους άλλους οδηγούς, κι επειδή δεν είναι βολικό να φωνάζουμε τη κάθε πρόσθεση μας από το παράθυρο του αυτοκινήτου με ένα μεγάφωνο, το να ανάψουμε το φλας είναι ο καλύτερος τρόπος. Η μη χρήση των φλας υποδηλώνει ότι ο οδηγός δεν προσέχει πραγματικά τους άλλους χρήστες του δρόμου, ούτε ότι έχει το νου του στην οδήγηση. Πιθανότατα χαζεύει αφηρημένα το κινητό ή είναι κολλημένος στην οθόνη του navigator ή  ακόμα χειρότερα, είναι εντελώς απρόσεχτος, άρα και επικίνδυνος.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι, η χρήση των φλας κατατάσσεται ως ένα από τα ευκολότερα μέρη της οδήγησης ενός αυτοκινήτου, μετά από το να έχεις τα μάτια σας στο δρόμο, να κρατάς τα χέρια  στο τιμόνι και να πατάς το σωστό πεντάλ.
 

Μια κακή συνήθεια ανεξαρτήτως κοινωνικοπολιτικής βάσης

Πριν ισχυριστεί κανείς ότι αυτή η τάση είναι αποκλειστικότητα ανθρώπων που οδηγούν μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου ή είναι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, κατά την εμπειρία μου, αυτή η κακή συνήθεια δεν γνωρίζει όρια και το έχω συναντήσει από Hyundai Atos έως Range Rover των 150.000 ευρώ. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι στο δρόμο όλοι θα πρέπει να παίζουμε με τους ίδιους κανόνες και νόμους και κανένα δεν είναι πιο σημαντικός από τον άλλο.

Αν συμφωνείτε, δείξτε την αλληλεγγύη σας χρησιμοποιώντας το φλας κάθε φορά που θέλετε να στρίψετε ή να αλλάξετε λωρίδα.

Εσάς ποια είναι η άποψη σας για αυτούς που δεν ανάβουν φλας;


 
Το φλας δεν είναι για να κάνουν φωλιά οι αράχνες!
Χρησιμοποιείστε τα, δείχνουν οδηγική παιδεία.
Μια κακή συνήθεια ανεξαρτήτως οικονομικού και κοινωνικού υπόβαθρου!
Εσάς ποια είναι η άποψη σας για αυτούς που δεν ανάβουν φλας;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε