Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι Renault-Nissan πούλησαν περισσότερο από τον όμιλο VW

28/7/2017

Η συμμαχία Renault-Nissan κατάφερε να σημειώσει περισσότερες πωλήσεις από τον όμιλο Volkswagen κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε 5.268.079 μονάδες από τις Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia και τις άλλες μάρκες της συμμαχίας, ενώ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε συνολικά 5.115.900 οχήματα την ίδια περίοδο.
 
Η συμμαχία είδε να αυξάνονται οι πωλήσεις μοντέλων της Renault, όπως τα Clio, Megane, Captur, της Dacia όπως τα Sandero και Duster, καθώς και μοντέλων της Nissan, συμπεριλαμβανομένων των X-Trail / Rogue, Sentra / Sylphy, Qashqai και Altima / Teana. Η Mitsubishi παρέδωσε κοντά στα 495.000 οχήματα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο και υπήρξε σταθερή ζήτηση για το Outlander παγκοσμίως και για το Pajero Sport στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.
 
Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν σημαντική άνοδο, φθάνοντας τις 481.151 μονάδες, με πρωτεργάτες τα Nissan Leaf, Renault Zoe και Mitsubishi i-Miev, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του Mitsubishi Outlander.
 
Η Nissan παρέδωσε 2.894.488 αυτοκίνητα και φορτηγά παγκοσμίως, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 5,6%. Οι καλύτερες αγορές της εταιρείας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ιαπωνία, ακολουθούμενες από το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.
 
Εν τω μεταξύ, η Renault πούλησε 1.879.288 νέα οχήματα το πρώτο εξάμηνο του έτους, βλέποντας τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 10,4%. Η Γαλλία, η Ρωσία και η Ιταλία ήταν οι καλύτερες αγορές της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακολουθούμενες από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Βραζιλία, το Ιράν, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αργεντινή.
 
«Η συμμαχία Renault-Nissan πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 φθάνοντας τις 5.268.079 πωλήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Renault-Nissan, Carlos Ghosn. «Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις σημαντικές οικονομίες κλίμακας και την παγκόσμια παρουσία μας για να προσφέρουμε πολύτιμες συνέργειες για τις εταιρίες μέλη μας φέτος, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή τεχνολογική υπεροχή και προσφέροντας στους πελάτες πρωτοποριακά ηλεκτρικά μοντέλα».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις