Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι εκλογές τελείωσαν, τα εργοτάξια στους δρόμους θα ολοκληρωθούν;

Οι εκλογές τελείωσαν, τα εργοτάξια στους δρόμους θα ολοκληρωθούν;

9/10/2023

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε έργα, παντού στους δρόμους, λίγους μήνες και εβδομάδες πριν το τέλος των εκλογών. Με τον A' γύρο των εκλογών να έχει ολοκληρωθεί, να περιμένουμε να ολοκληρωθούν και τα έργα στους δρόμους;

Τι θα γίνει με τα εργοτάξια στους δρόμους;

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε. Σε πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της Ελλάδας έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι από το α΄ γύρο, σε αρκετές περιοχές θα γίνει και επαναληπτική διαδικασία. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι πότε μάθουμε Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Αλλά πότε τα όποια εργοτάξια βλέπουμε θα ολοκληρωθούν.

Λακκούβες σχεδόν σε κάθε γωνία

Είναι κάτι συνηθισμένο, μα δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Ειδικά στο Λεκανοπέδιο, εξαιτίας και των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Σχεδόν σε κάθε γωνία, σχεδόν σε κάθε δρόμο, οι λακκούβες είναι περισσότερες από τα αυτοκίνητα! Κάτι που θέλει μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στην Αθήνα της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ κυκλοφοριακής συμφόρησης. Μέχρι… προχθές μπορούσε να πει κανείς ότι η έλλειψη αρμοδιότητας και η προεκλογική περίοδος δυσχέραινε το έργο κατανομής ευθυνών. Πλέον, αφού έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, έστω από την επόμενη Δευτέρα, να περιμένουμε ολοκλήρωση των έργων;
 
Διάνοιξη δρόμων, σωληνώσεις, διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμοί. Είναι πάρα πολλές οι εκκρεμότητες που, όλως τυχαίως, θα νομίσει κανείς ότι γίνονται λόγω της περιόδου. Της προεκλογικής περιόδου που χρειάζεται να δείξεις διάθεση και «έργο», ειδικά αν τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο… λάιτ τα πράγματα. Περιμένουμε πράξεις και θα επανέλθουμε.

Γιατί αλλάξαμε τα διόδια για τους ετεροδημότες;

Και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Δεν ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες εκεί όπου μένουν. Όλοι ξέρουμε τους ετεροδημότες. Το ίδιο το κράτος τους αναγνωρίζει, καθώς παραχωρεί άδεια μίας ημέρας για όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις απόστασης και εργασιακών συνθηκών. Το ίδιο το κράτος στις βουλευτικές εκλογές, πριν από μερικούς μήνες, μερίμνησε και έφερε τα «Ανοιχτά Διόδια».
 
Γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα ελεύθερα διόδια ίσχυσαν μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους; Εκτός αν κάναμε εμείς κάποιο λάθος, οι μπάρες… δεν ανέβηκαν. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί. Διότι εκτός των ετεροδημοτών που ψήφισαν, αρκετοί εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, κάτοικοι άλλων Δήμων, χρειάστηκε να ταξιδέψουν για να παρουσιαστούν ως εφορευτική επιτροπή. Σωστή (επιτέλους!) η απόφαση αποζημίωσης των μελών των εφορευτικών επιτροπών, αλλά αν είναι να δίνει ο κόσμος τα χρήματα της αποζημίωσης στα διόδια, καλύτερα να βρίσκει τρόπο να απέχει ώστε να γλιτώνει και την ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε