Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To Opel Mokka X έχει δυναμική σχεδίαση

Opel Mokka X

5/2/2016

Το ιδιαίτερα πετυχημένο κόμπακτ crossover της Opel, το Mokka, ανανεώνεται με νέο όνομα και νέο 1400άρι κινητήρα 152 ίππων.

Από το 2012 που λανσαρίστηκε, το Opel Mokka απαριθμεί πάνω από 500.000 παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του. Τώρα το νέο Opel Mokka X σκοπεύει να δώσει μία νέα διάσταση σε αυτή τη δημοτικότητα. Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα γίνει στο προσεχές Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου, 2016) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με φρέσκια, αναγνωρίσιμη εξωτερική σχεδίαση, νέο εσωτερικό και μία εξαιρετική, νέα γενιά συστημάτων infotainment – προσόντα που το αναδεικνύουν σε ένα από τα καλύτερα συνδεδεμένα μοντέλα παντός εδάφους της αγοράς. Μαζί με την πρόσφατα λανσαρισμένη νέα γενιά ΅αθόρυβων diesel 1.6Ά, το νέο Mokka X θα επεκτείνει τη γκάμα βενζινοκινητήρων με μία νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo που θα αποδίδει 152 ίππους και θα συνδυάζεται με νέο 6άρι αυτόματο κιβώτιο, σύστημα Start/Stop και προσαρμοζόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Έτοιμο για περιπέτεια

Το νέο Mokka X είναι η πρώτη σειρά μοντέλου που λανσάρει το διακριτικό “X” της κατηγορίας για μελλοντικά SUV και crossover της Opel. Το “X” θα δηλώνει έναν πιο περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα αμαξώματος. Η νέα εμφάνιση του εμπρός τμήματος είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με στοιχεία όπως η οριζόντια εμπρός μάσκα και η δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED.  Νέες ζωηρές αποχρώσεις όπως οι ΅Amber OrangeΆ και ΅Absolute RedΆ αυξάνουν τη γοητεία του Mokka X.

Η καμπίνα του νέου Mokka X είναι πλήρως ανανεωμένη. Το νέο ταμπλό οργάνων, εμπνευσμένο από το νέο Astra, υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια και αρτιότητα. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη γύρω από τις οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών των συστημάτων infotainment νέας γενιάς και έχει λιγότερους διακόπτες μιας και πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται τώρα από οθόνες αφής.

Προβολείς AFL LED και νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye

Το νέο σύστημα με προβολείς Adaptive Forward Lighting LED προσαρμόζει τα σχέδια φωτισμού των προβολέων σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση φωτισμού χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Η νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, έχοντας υψηλότερη ανάλυση και αυξημένη ισχύ επεξεργασίας εικόνας αναβαθμίζει όλες τις λειτουργίες που υποστηρίζει, όπως η υποστήριξη μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist) του συστήματος φωτισμού LED AFL.

Το καλύτερα συνδεδεμένο και πιο άνετο αυτοκίνητο στην κατηγορία

Όπως το νέο Opel Astra, το Mokka X θα διατίθεται με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο φθινόπωρο. Επιπλέον, δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink θα γιορτάσουν το ντεμπούτο τους στο Mokka X και θα φέρουν τον κόσμο των smartphones στο αυτοκίνητο μέσω συστημάτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων Apple CarPlay και Android Auto.

Εκτός από το καλύτερα συνδεδεμένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, το νέο Mokka X μπορεί να θεωρηθεί και το πιο άνετο. Όπως στα περισσότερα μοντέλα Opel, το AGR (Καμπάνια για Πιο Υγιή Πλάτη, που υποστηρίζεται από μία ανεξάρτητη ομάδα ειδικών για την υγεία της πλάτης) δοκίμασε και πιστοποίησε τα εργονομικά καθίσματα, που είναι μοναδικά στην κατηγορία και κάνουν τις μεγάλες διαδρομές εξ ίσου απολαυστικές και σε ανώμαλα εδάφη.  

Με την ανανεωμένη σχεδίαση, την ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων, τις αποδεδειγμένες ικανότητες εκτός δρόμου, την εξαιρετική συνδεσιμότητα και τα άριστα χαρακτηριστικά άνεσης, το νέο Mokka X έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις