Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το Opel Mokka X, που ανανεώθηκε σχεδιαστικά, εξοπλίζεται με νέο κινητήρα 152 ίππων, αλλά και άφθονη τεχνολογία. 

Το εσωτερικό του Mokka X είναι πιο ποιοτικό αλλά και πιο high-tech.

Οδηγούμε: Opel Mokka X

Διαβάστηκε από 7268 αναγνώστες - 21/10/2016

Το ανανεωμένο Opel Mokka, εκτός από το Χ στο όνομά του, απέκτησε νέα εμφάνιση, μοντέρνες τεχνολογίες και πιο αποδοτικούς κινητήρες σκοπεύοντας να συνεχίσει την εμπορική του επιτυχία.

Με την αγορά των compact crossover να καλπάζει, με σχεδόν 1,25 εκατομμύριο ταξινομήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, η Opel επενδύει στο ήδη πετυχημένο Mokka, προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Με νέα σχεδίαση, νέους κινητήρες και κυρίως, νέο όνομα, με το διακριτικό «X», που στο μέλλον θα δηλώνει τον περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα των σχετικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Σχεδίαση
Οι αλλαγές στο εμπρός μέρος είναι εναρμονισμένες με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel, θυμίζοντας αρκετά το νέο Astra. Μπροστά ξεχωρίζει ο  ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, τα νέα φώτα και η καινούργια μάσκα. Ανάλογες είναι και οι αλλαγές στο πίσω μέρος, όπου συναντάμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και φώτα LED σε σχήμα «διπλού φτερού», όπως και τα μπροστινά.  

Εσωτερικό
Tο Mokka X έχει νέο ταμπλό, το οποίο δείχνει να είναι κτισμένο γύρω από τις οθόνες αφής 7 ή 8 ιντσών των υπερσύγχρονων συστημάτων infotainment, IntelliLink, με αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ελέγχου εφαρμογών. Έχει λιγότερους διακόπτες από πριν και η εργονομία είναι αναβαθμισμένη. Ο πίνακας οργάνων είναι απλός και θυμίζει το Astra. Τα υλικά είναι καλής ποιότητας και το φινίρισμα προσεγμένο, ενώ παραμένει ευρύχωρο και πρακτικό, με επάρκεια χώρων για 4 ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους (356 λτ). 

Κινητήρες
Η γκάμα του Mokka X, εκτός από τον 1,4T των 140 ίππων αποκτά και τη νέα γενιά του βενζινοκινητήρα 1,4 Direct Injection Turbo με 152 ίππους 245 Nm ροπής (2.200-4.400 σ.α.λ.) . που διατίθεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και «έξυπνο» σύστημα AWD (εκπομπές CO2 148 γρ./χλμ και μέση κατανάλωση 6,4 λτ./100 χλμ.). Στις diesel επιλογές υπάρχει ο νέας γενιάς 1,6 CDTi κινητήρας, με 136 ίππους και 320 Nm, που διατίθεται και σαν 4Χ2 στην πιο light εκδοχή των 110 ίππων. Ανάλογα με την έκδοση διαθέσιμο είναι 6τάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, καθώς και κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. 

Τεχνολογία
Το Mokka X διαθέτει τους προβολείς Adaptive Forward Lighting LED και τη νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με υψηλότερη ανάλυση και αυξημένη ισχύ επεξεργασίας εικόνας. Οι ήδη γνωστές μας τεχνολογίες που διατίθενται είναι η λειτουργία Ένδειξης Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication), το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) και το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning). Το Mokka X θα διατίθεται με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar (παροχή 4G LTE internet, υπηρεσίες τηλεματικής και κυρίως 24/7 φυσική επικοινωνία με κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα και όχι τηλεφωνική μηχανή για πληροφορίες, αποστολή βοήθειας ατυχήματος κτλ.).

Οδηγώντας
Χωρίς αλλαγές στην ανάρτηση το Opel Mokka X δεν έχει αλλάξει στην οδική του συμπεριφορά. Η νέα εικόνα της καμπίνας είναι άκρως θελκτική και high-tech. Τα νέα ανατομικά καθίσματα AGR στηρίζουν σωστά και είναι αναπαυτικά για την μέση. Οι κινήσεις του αμαξώματος ελέγχονται εξαιρετικά, οι κλίσεις είναι περιορισμένες, τα φρένα κάνουν εξαιρετική δουλειά, το τιμόνι ελαφρύ και ακριβές και ο επιλογέας απόλυτα θετικός. Στον ανοιχτό δρόμο είναι άνετο και ευθύβολο, με τα καθίσματα να σε κρατούν ατσαλάκωτο ακόμη και μετά από μεγάλες διαδρομές.

Συμπέρασμα
Το Opel Mokka X ανανεώθηκε σχεδιαστικά, εξοπλίζεται με νέο κινητήρα 152 ίππων και άφθονη τεχνολογία και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της κατηγορίας. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις