Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο λάθος κάνουμε όλοι το πρωί πριν ξεκινήσουμε και το πληρώνουμε ακριβά

Ποιο λάθος κάνουμε όλοι το πρωί πριν ξεκινήσουμε και το πληρώνουμε ακριβά

13/5/2024

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε από βιασύνη ένα ολέθριο λάθος όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Τι πρέπει να κάνεις ώστε να μην μειωθεί δραστικά η ζωή της μπαταρίας του αυτοκινήτου σου;

Δύσκολα αλλάζουν οι κακές συνήθειες των οδηγών

Τον χειμώνα πολλοί οδηγοί κάνουν ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να βλάψει σημαντικά την υγεία του κινητήρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν ακόμη περισσότερη προσοχή από τον οδηγό, ώστε να διατηρηθεί εύρυθμη η συνολική λειτουργία του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν αναπτύξει κάποιες συνήθειες που δεν ωφελούν την υγεία του αυτοκινήτου. Καθώς οι ρυθμοί στην πόλη είναι φρενήρεις (αλλά επειδή κάνει και κρύο), λίγοι οδηγοί ενδιαφέρονται να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία του οχήματος.
 

Κάνει κρύο, αλλά δώσε λίγο χρόνο στον κινητήρα να «ξυπνήσει»

Το συνηθέστερο λάθος που κάνουν οι οδηγοί τον χειμώνα είναι να μπαίνουν το πρωί στο αυτοκίνητό τους και να θέτουν αμέσως σε λειτουργία το μοτέρ. Αυτή η συνήθεια, ενώ το καλοκαίρι δεν έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, τον χειμώνα ζορίζει πολύ περισσότερο τη μπαταρία, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κύκλο ζωής της.
 

Μειώνεται δραστικά το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας

Αυτό γίνεται γιατί γυρνώντας το κλειδί στη μίζα (για όσα οχήματα δεν έχουν κουμπί), ξυπνάνε τα περισσότερα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, αφού η κεντρική μονάδα πραγματοποιεί τον έλεγχό τους για να διαπιστώσει αν λειτουργούν σωστά. Μαζί με αυτόν τον έλεγχο, ενεργοποιείται η αντλία της βενζίνης, και αν έχουμε ξεχάσει ανοιχτό και το κλιματιστικό, η μπαταρία υπερλειτουργεί «από τα αποδυτήρια».
 

Πρώτα πραγματοποιείται ο έλεγχος των συστημάτων, μετά βάζουμε μπρος

Η καλύτερη συνήθεια που μπορούμε να υιοθετήσουμε όποτε μπαίνουμε στο αυτοκίνητο είναι να γυρίζουμε το κλειδί στην τελευταία θέση πριν την ενεργοποίηση της μίζας. Έπειτα περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα, όσο η κεντρική μονάδα ελέγχει τα συστήματα. Ο οδηγός καταλαβαίνει ότι πραγματοποιείται ο έλεγχος επειδή ανάβουν οι φωτεινές ενδείξεις στον πίνακα πληροφοριών. Δίνοντας λοιπόν λίγο χρόνο στο αυτοκίνητο να «ζεσταθεί» τις κρύες μέρες, μας το ανταποδίδει με την εύρυθμη λειτουργία του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις