Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιος είναι ο λόγος που τα παρμπρίζ έχουν μαύρες κουκκίδες

Ποιος είναι ο λόγος που τα παρμπρίζ έχουν μαύρες κουκκίδες

1/3/2024

Στο πλαίσιο του παρμπρίζ υπάρχουν μαύρες κουκκίδες εκεί που το τζάμι ενώνεται με τα μεταλλικά μέρη του αμαξώματος. Είναι αισθητικός ο λόγος που βρίσκονται εκεί ή χρησιμεύουν κάπου;

Αξιζει να μαθετε

Ο ρόλος των μαύρων κουκκίδων δεν είναι διακοσμητικός

Στα σημεία που το παρμπρίζ ενώνεται με το αμάξωμα, ο υαλοπίνακας έχει μαύρο χρώμα. Λίγο πιο μέσα, παρατηρούμε μαύρες κουκκίδες, οι οποίες παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό μοτίβο. Από κει και πέρα, όλο το υπόλοιπο τζάμι είναι διαφανές. Ωστόσο, οι μαύρες κουκκίδες δεν είναι διακοσμητικές, αλλά έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο.
 

Ενισχύουν την αντοχή του παρμπρίζ και εξασφαλίζουν ομαλότερη μετάβαση στη διάφανη επιφάνεια

Ο ρόλος των μαύρων κουκκίδων είναι διπλός. Ο υαλοπίνακας έχει πρόσθετη ενίσχυση στα σημεία που κολλάει πάνω στα μεταλλικά μέρη του αμαξώματος. Το σημείο με το μαύρο χρώμα έχει έξτρα ενίσχυση. Αφενός λοιπόν οι μαύρες κουκκίδες αποτελούν συνέχεια του ενισχυμένου γυαλιού και ενισχύουν την ακαμψία του. Εκτός από αυτόν τον ρόλο, το προστατευτικό φιλμ πάνω στο οποίο βρίσκονται οι μαύρες κουκκίδες δείχνει πού τελειώνει αυτή η έξτρα ενίσχυση και πού ξεκινάει η διάφανη επιφάνεια του παρμπρίζ.
 

Τι πρέπει να γίνει αν διαπιστώσουμε φθορά στην προστατευτική ταινία;

Τι συμβαίνει όμως αν αντιληφθούμε ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια έχει φθαρεί; Αν δούμε ότι η προστατευτική ταινία πάνω στην οποία βρίσκονται οι κουκκίδες έχει φθαρεί, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα, το παρμπρίζ γίνεται πιο εύθραυστο και αυξάνεται η πιθανότητα να σπάσει, καθώς η συγκεκριμένη ταινία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυσή του.
 

Φθορά στις κουκκίδες δεν σημαίνει αντικατάσταση όλου του παρμπρίζ!

Στην περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση της ταινίας, πρέπει να απευθυνθείτε σε συνεργείο, αφού είναι μία διαδικασία που χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, επομένως δεν μπορείτε να την ολοκληρώσετε μόνοι σας. Τέλος, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που εντοπίσετε φθορά στο προστατευτικό φιλμ, δεν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση ολόκληρου του παρμπρίζ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε