Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σε αγχώνουν οι οθόνες όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο;

Σε αγχώνουν οι οθόνες όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο;

20/11/2023

Τα μεταχειρισμένα νεότερης ηλικίας κερδίζουν συνεχώς πόντους ως… ετοιμοπαράδοτα. Εκτός από το αυτοκίνητο που παίρνεις, εσύ τσεκάρεις και τον εξοπλισμό του; Πόσο σε φοβίζει η οθόνη του infotainment;

Το καινούργιο είναι αλλιώς

Όταν μία εταιρεία κατασκευάζει ένα καινούργιο μοντέλο σίγουρα θέλει να δημιουργήσει κάτι το εντυπωσιακό. Εξάλλου, όσο πιο πολλή τεχνολογία τού έχει «φορτωθεί», όσο πιο πολλά «μπιχλιμπίδια», τόσο περισσότερο τραβάει τα βλέμματα και ξεπερνά κάθε τι γύρω του. Μόλις η φίρμα φτιάξει το προϊόν της, ανεξάρτητα από το πόσο πολύπλοκο ή ακριβό κι αν είναι, θα το λανσάρει στην αγορά. Εκεί είναι που θα «μιλήσει» ο κόσμος με μία σημαντική υποσημείωση.
 
Κάθε καινούργιο μοντέλο έχει εγγύηση. Μπορείς δηλαδή να πληρώσεις (αρκετά) παραπάνω για τον εξοπλισμό, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν χαλάσει κάτι, μπορείς να αποζημιωθείς σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, άλλοτε για μικρότερο, άλλοτε για μεγαλύτερο χρόνο. Στο μεταχειρισμένο δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο φόβος του μεταχειρισμένου για τον εξοπλισμό

Αν στραφείς στην λύση του μεταχειρισμένου, το σκέφτεσαι διαφορετικά. ΟΚ, υπάρχουν πολλοί που τσεκάρουν τι κλιματισμό έχει, αν έχει οθόνη, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα. Το «πρόβλημα» είναι πως μία τεχνολογία, κάθε τεχνολογία, με την πάροδο του χρόνου φθίνει. Για τον λόγο αυτό, όταν βλέπεις φουλ έξτρα εξοπλισμό σε ένα μεταχειρισμένο, από την μία λαχταράς, από την άλλη τρέμει και το φυλλοκάρδι για το τι μπορεί να σου τύχει.

Χαλασμένη οθόνη, χαλάνε τα πάντα

Σκέψου να χρειαστεί τον πρώτο μήνα να αλλάζεις touchscreen για το infotainment. Αν σβήσει, όλα όσα είχες ονειρευτεί και αγοράσει, σβήνονται. Ούτε κάμερες, ούτε αισθητήρες ούτε τίποτα. Και υπάρχει χειρότερο. Χάνεις και τα βασικά, π.χ. ραδιόφωνο και κλιματισμό (αν δεν υπάρχουν πλήκτρα) που στο παλιό σου αυτοκίνητο τα θεωρούσες δεδομένα αλλά και… μπανάλ.
 
Τότε είναι που θα βάλεις το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσεις. Διψήφιο ή τριψήφιο ποσό, είναι κάτι που δεν είχες υπολογίσει αλλά σού προκύπτει και θα αναγκαστείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη.
 
 
Σε φοβίζει ο εξοπλισμός σε ένα μεταχειρισμένο;
Στο καινούργιο το παίρνεις πρώτο χέρι
Στο καινούργιο έχεις και εγγύηση
Όσο περνάει ο χρόνος η τεχνολογία αλλάζει
Αν χαλάσει η οθόνη, χαλάνε τα πάντα (π.χ. κάμερα και αισθητήρες)
 
Εσύ σκέφτεσαι τον εξοπλισμό που αγοράζεις σε ένα μεταχειρισμένο ή δίνεις λιγότερα για να πάρεις αυτοκίνητο και τέλος;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε