Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μισά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα, είναι SUV

13/12/2019

Τεράστια αύξηση έχουν στις πώλησης τους τα SUV στην χώρα μας για τον μήνα Νοέμβριο. Η αγορά των SUV έφτασε στο εξωπραγματικό 45% της συνολικής αγοράς, με σαφή ένδειξη πως οι Έλληνες ακολουθούν πιστά την μόδα των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου. Πως τα πήγαν τα diesel αυτοκίνητα και ποια κατηγορία βρέθηκε στην κορυφή?

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΑΑ, το μερίδιο της αγοράς των SUV, αυξήθηκε κατά 10 ολόκληρες μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς. Συγκεκριμένα από το 34.7% τον Νοέμβριο του 2018 εκτοξεύτηκε στο 45.3% φέτος. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως και στην χώρα μας, η μόδα των SUV καλά κρατεί, με το μεγαλύτερο μέρος της «πίτας» να το κερδίζει η αγορά των compact SUV, με 21.4% και των μικρών SUV με 19.7%, ενώ εμφανώς μικρότερο είναι το ποσοστό των μεσαίων και μεγάλων SUV με 4.2%.
Χαρακτηριστικό βέβαια είναι το γεγονός, πως συνεχίζει η αύξηση του μεριδίου των αυτοκινήτων βενζίνης αλλά και των υβριδικών, με σημαντική υποχώρηση των αυτοκινήτων diesel. Τον μήνα που μας πέρασε, το μερίδιο των αυτοκινήτων βενζίνης έφθασε το 59.7%, ενώ των diesel υποχώρησε στο 26.9%. Μικρή αύξηση υπήρξε και στην αγορά των υβριδικών, με 9.8% από 5.9% πέρυσι, των CNG-φυσικού αερίου με 2.5% από 1.1%, και των LPG-υγραερίου στο 0,5% από το 0% που βρισκόταν τον Νοέμβριο του 2018.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις