Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο Toyota Auris θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη, με την εταιρεία να το επιβεβαιώνει μέσω της δημοσίευσης μιας εικόνας teaser.

Teaser εικόνα του νέου Auris

26/2/2018

Το νέο Toyota Auris θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη, με την εταιρεία να το επιβεβαιώνει μέσω της δημοσίευσης μιας εικόνας teaser, η οποία συνοδεύτηκε και από τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η εικόνα παρουσιάζει το πλαϊνό μέρος του επερχόμενου μοντέλου, το οποίο φαίνεται να έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές στον σχεδιασμό του. Αρχικά βλέπουμε το νέο Auris να έχει LED φωτιστικά σώματα, τόσο στο εμπρόσθιο όσο και στο οπίσθιο μέρος, ενώ υπάρχει και η διχρωμία στο αμάξωμά του, με την μαύρη οροφή να κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Τέλος νέα θέση έχουν πάρει και οι πλευρικοί καθρέφτες, που είναι τοποθετημένοι λίγο χαμηλότερα στα πάνελ των θυρών, απ ότι το τρέχον μοντέλο.
 
Η Toyota ανακοίνωσε επίσης ότι το Auris θα σηματοδοτήσει την πρεμιέρα ενός νέου κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων, ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για την υβριδική του έκδοση. Η φίρμα κάνει λόγο πως το νέο τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο θα στηρίζεται σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία καύσης, όπου θα παράγει περισσότερους ίππους. Συγκεκριμένα 171 ίππους και 205 Nm ροπής θα είναι η ισχύς των μοντέλων που θα κινούνται αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα, ενώ στα υβριδικά μοντέλα η ισχύς του θα ανέρχεται στους 145 ίππους με 180 Nm ροπής.

Μια άλλη καινοτομία της Toyota είναι η εισαγωγή ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο κατά επτά κιλά αλλά και μικρότερο κατά 24 χιλιοστά, με τους ιάπωνες να ενημερώνουν πως μέσα σε όλα είναι πιο αποδοτικό από το τρέχον κιβώτιο. Το νέο κιβώτιο στα μοντέλα που θα παίρνουν ισχύ αποκλειστικά από τον βενζινοκινητήρα, θα στέλνει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Dynamic Torque Vectoring, ενώ στα υβριδικά θα κάνει ακριβώς το ίδιο μέσω του συστήματος E-Four.   
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου Auris στις 6 Μαρτίου στο 88ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου θα έχει μαζί και το ανανεωμένο Aygo.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις