Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τέλος στους συμβατικούς κινητήρες ως το 2040 από την Honda

24/6/2021

Μπορεί ο εγχώριος ανταγωνιστής (Toyota) να δίνει μεγαλύτερη βάση στα υβριδικά κάθε μορφής, η Honda, ωστόσο, ακολουθεί την δική της πολιτική, βάζοντας STOP στην παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Αμιγώς ηλεκτρική θα είναι η γκάμα των μοντέλων Honda στα τέλη της επόμενης 20ετίας. Θέλοντας να αξιοποιήσει την ιαπωνική νομοθεσία που «επιβάλλει» ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα ως το 2025 η Honda αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ άλλες εταιρείες όπως οι Ford και Toyota είναι διστακτικές προς τα αμιγώς ηλεκτρικά, η Honda αποφάσισε και δήλωσε δημοσίως πως ως το 2040 θα έχει βάλει οριστικό φινάλε στις πωλήσεις μοντέλων βενζίνης και diesel. Εκτός από την διαφορετική φιλοσοφία που επικρατεί από τους ανταγωνιστές της (η Toyota επιμένει υβριδικά), η Honda καλείται να αντιμετωπίσει και την εγχώρια δυσπιστία, καθώς στην Ιαπωνία η αγορά των e-cars αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των συνολικών πωλήσεων, την ώρα που με περίπου 6% η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών μοντέλων εντοπίζεται στην Κίνα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Honda είναι να ξεπεράσει το φράγμα των 10.000 παγκόσμιων πωλήσεων του αμιγώς ηλεκτρικού Honda e. Εξάλλου, έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος όταν ανακοίνωσε συμφωνία με την General Motors προκειμένου να χρησιμοποιήσει τεχνολογία μπαταριών της.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε