Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ως μια τετραθέσια F-Type θα πρέπει να λογίζεται η επόμενη ΧΚ που θα κατασκευάσει η Jaguar.

Τετραθέσια F-Type η νέα ΧΚ;

21/5/2018

Ως μια τετραθέσια F-Type θα πρέπει να λογίζεται η επόμενη ΧΚ που θα κατασκευάσει η Jaguar, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού.

Είναι γνωστό πως η Jaguar θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των σπορ μοντέλων της πέρα από την F-Type κάτι που σκοπεύει να κάνει μέσω της επόμενης ΧΚ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα βασιστεί στο διθέσιο μοντέλο, έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα δύο επιβάτες στο πίσω μέρος.
 
Αυτό αναφέρουν μέσα του εξωτερικού, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες που προέρχονται από πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία. Επιπλέον κάνουν λόγο πως η διάδοχος της XK έχει όντως πάρει έγκριση για να κατασκευαστεί, ωστόσο το μοντέλο δεν θα λανσαριστεί πριν από το 2021.

Αν όντως η νέα XK δει το «φως της ημέρας» τότε θα βασίζεται στην F-Type επόμενης γενιάς που αναμένεται να βγει το επόμενο έτος. Αυτό θα γίνει ύστερα από μία μικρή τροποποίηση στην πλατφόρμα της F-Type, έτσι ώστε να μπορέσει η τρίτης γενιάς ΧΚ να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της τέσσερις επιβάτες.
 
Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει πως τόσο η F-Type όσο και η XK θα χρησιμοποιούν τους Ingenium τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες του ομίλου JRL, ενώ υπαρκτές θα είναι και οι εκδόσεις SVR που θα μοιράζονται τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει καταστεί σαφές εάν πρόκειται να υπάρξουν plug-in υβριδικές εκδόσεις, ωστόσο και αυτό το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τος προσεχές χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις