Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι να προσέξω πριν αγοράσω αυτοκίνητο;

Τι να προσέξω πριν αγοράσω αυτοκίνητο;

3/2/2022

Η αγορά ενός αυτοκινήτου εμπεριέχει την ζωή σου, τα χρήματα σου και την κάλυψη όλων των αναγκών σου. Μήπως πρέπει να σταματήσεις να κοιτάς τις μόδες και να επιλέξεις αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη;

Το αυτοκίνητο εκτός από τα πάθη μας θα πρέπει πάντα να καλύπτει και τις πραγματικές μας ανάγκες. Μπορεί οι μόδες και οι τάσεις της αγοράς κάθε φορά, να «βγάζουν στον αφρό» κάποιες κατηγορίες ή ακόμα και μοντέλα αυτοκινήτων, αλλά πολλές φορές μπορεί να μην καλύπτουν τις ανάγκες μας, και η επιλογή αγοράς τους, να μας κάνει να μετανιώσουμε. Η επιλογή του καινούργιου αυτοκινήτου μας, θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένη και να μην πέφτει στην παγίδα, ούτε του marketing, ούτε της μόδας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μην παρασυρθείς από τις μόδες και τις τάσεις

Μπορεί (ας πούμε) το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών να κυκλοφορεί με cabrio αυτοκίνητα, γιατί αυτό προστάζουν οι μόδες. Αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει την σκέψη σου και την επιλογή σου, αφού εσύ μπορεί να έχεις διαφορετικές ανάγκες να καλύψεις. Τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα, η μόδα είναι τα SUV. Μην δώσεις σημασία στις καμπάνιες των τμημάτων marketing αλλά στα πραγματικά θέλω που θα πρέπει να ικανοποιήσει το νέο σου αυτοκίνητο.

Αξιολόγησε σωστά τις ανάγκες σου

Ίσως το πιο σημαντικό απ όλα, είναι να σκεφτείς και να υπολογίσεις ποια θα είναι η χρήση που θα κάνεις με το αυτοκίνητο αυτό, αλλά και ποιες ανάγκες θέλεις να καλύψεις. Το να σου αρέσουν τα μικρομεσαία αυτοκίνητα, αλλά από πίσω να έχεις οικογένεια με παιδιά και κατοικίδια, δεν είναι και πολύ σωστή επιλογή, και σίγουρα λίγο καιρό μετά θα το μετανιώσεις. Όπως επίσης, το να έχεις ανάγκη ένα αυτοκίνητο για να κυκλοφορείς στην πόλη, αλλά να επιλέγεις κινητήρα επιδόσεων, σίγουρα δεν είναι και η ιδανική επιλογή.

Υπολόγισε με ακρίβεια το διαθέσιμο budget χρημάτων 

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να καθορίσεις από την αρχή, ποιο θα είναι το ποσό που θα διαθέσεις για την αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου σου. Πλέον δεν είναι και πολύ εύκολο να πάρεις χρηματοδότηση από τράπεζα για να το αποπληρώνεις με δόσεις για 250 (!) χρόνια, αλλά και η λύση των γραμματίων κρύβει πολλές παγίδες. Επίσης, μην επηρεαστείς από εξοπλισμούς που ίσως δεν σου είναι αναγκαίοι, και αρχίσεις να αυξάνεις το ποσό αγοράς, για κάτι που τελικά θα είναι πρακτικά αχρείαστο.

Κάνε test drive πριν το αγοράσεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που αγόρασαν ένα αυτοκίνητο, επειδή τους άρεσε εξωτερικά, αλλά δεν έκαναν ούτε ένα χιλιόμετρο πριν προχωρήσουν στην αγορά του. Υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπων που παράγγειλαν αυτοκίνητο, που το είχαν δει μόνο σε φωτογραφίες και μακέτες. Μια μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο που σκέφτεσαι να αγοράσεις, θα σου ανοίξει τα μάτια, και θα καταλάβεις πολλά από τα χαρακτηριστικά του, και αν σου ταιριάζει, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση. 


Δεν πρέπει να παρασυρθείς από μόδες 
Πρέπει να κοιτάξεις τι πραγματικά χρειάζεσαι!
Υπολόγισε καλά τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Οδήγησε το, θα καταλάβεις αν σου ταιριάζει ή όχι!
Πόσο εύκολο είναι να παρασυρθείς αν δεν αξιολογήσεις σωστά τις ανάγκες σου;


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε