Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To Νέο Opel Crossland X στις Εκθέσεις διανομέων

20/7/2017

Το νέο Opel Crossland X βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις διανομέων Opel, έτοιμο να το δείτε και να το οδηγήσετε.

Το νέο Opel Crossland X, στιλάτο και συμπαγές εξωτερικά, εξαιρετικά ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικά, με μοντέρνα διχρωμία και προηγμένη εμφάνιση SUV, βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις Διανομέων Opel, έτοιμο να το δείτε και να το οδηγήσετε. Το ευέλικτο αυτό crossover πόλης είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας Opel X στην κατηγορία B δίπλα στο σπορ bestseller, το Mokka X. Το τρίτο μέλος το μεγαλύτερο Grandland X, μόλις παρουσιάστηκε στατικά στο Μιλάνο και θα λανσαριστεί στην Ελλάδα αργότερα περί τα τέλη Οκτωβρίου.
 
Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 μ. το νέο Crossland X είναι 16 εκ. μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 εκ. ψηλότερο. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την εξαιρετική ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα. Μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, για τους πιο απαιτητικούς.
 
Επιπλέον, το νέο μοντέλο συνοδεύεται από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Σύστημα Καινοτόμων Προβολέων Full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel OnStar με Wi-Fi Hotspot και άλλες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Επίσης: σύγχρονη τεχνολογία IntelliLink infotainment συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών. Επίσης συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται ενώ χρησιμοποιούνται με ασύρματη επαγωγική φόρτιση.
 
Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X). Συνεχίζοντας, ο χώρος αποσκευών των 520 λτ. – χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων – είναι κορυφαίος στην κατηγορία. Επιπλέον, η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 χλστ. είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών. Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X.
 
Η κατηγορία CUV/SUV B αυξάνεται θεαματικά με τις πωλήσεις να έχουν πενταπλασιαστεί από το 2010. Ένα από τα bestseller μοντέλα και, κατά συνέπεια, από τα trendsetter είναι το Opel Mokka X. Το Crossland X τώρα θα διεγείρει το ενδιαφέρον γιΆ αυτή τη ραγδαία ανερχόμενη κατηγορία και θα ενισχύσει την άνοδο της μάρκας Opel.
 
΅ΚαθαρήΆ σχεδίαση και απόλυτη αξιοποίηση χώρου
 
`Ενα «αστικό crossover» πρέπει να διαθέτει τολμηρή φιλοσοφία, προηγμένα χαρακτηριστικά και σύγχρονο στυλ. Το νέο Crossland X τα έχει όλα, διατηρώντας παράλληλα τον κλασικό χαρακτήρα ενός Opel με βέλτιστη αξιοποίηση χώρων και τεράστια προσωπικότητα. Με μήκος 4.212 χλστ. πλάτος 1.765 χλστ. και ύψος 1,605 χλστ. παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel «η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια» συνδυάζοντας το προηγμένο στυλ με τη στιβαρότητα. Παρατηρώντας το από μπροστά, κυρίαρχο στοιχείο είναι η μάσκα με ένα  απαστράπτον Opel Blitz. Προστατευτικά SUV και ασημί ένθετα μπροστά και σε όλο το κάτω τμήμα του οχήματος υποστηρίζουν μία εικόνα αυτοπεποίθησης με στοιχεία λειτουργικής και σπορ κομψότητας.
 
Μοντέρνες, πλαϊνές γραμμές διατρέχουν τη φαινομενικά «αιωρούμενη οροφή», που διαχωρίζει οπτικά το πάνω από το κάτι τμήμα του οχήματος, με αποτέλεσμα να ενισχύεται οπτικά η αίσθηση μήκους του Crossland X, αλλά και η εσωτερική ευρυχωρία του. Η οροφή αποτυπώνει επίσης τη σχέση του με την κυρτή, χρωμιωμένη γραμμή παραθύρων του Opel ADAM που «πέφτει» προς τα πίσω. Όπως με τον πρωταθλητή εξατομίκευσης, ο πελάτες μπορούν να παραγγείλουν διαφορετικό χρώμα για την οροφή. Το εντυπωσιακό πίσω  τμήμα του Crossland X υποδηλώνει ένα SUV χαρακτήρα, με τις εμφανείς, προστατευτικές ποδιές του.
 
Η απερίγραπτη αίσθηση ευρυχωρίας και τα κορυφαία εργονομικά καθίσματα του Crossland X συμβάλλουν σημαντικά στην άνεση των επιβατών. Το crossover πείθει και με το υψηλό επίπεδο ευελιξίας του, που φτάνει μέχρι τα ατομικά συρόμενα πίσω καθίσματα. Αυτά είναι διαιρούμενα 60/40 και μπορούν να μετακινούνται έως 150 χλστ. αυξάνοντας το χώρο αποσκευών από 410 σε 520 λτ. μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει τα 1.255 λτ. με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Λύσεις αποθήκευσης για την καθημερινή μεταφορά αντικειμένων υπάρχουν σε αφθονία σε όλη την καμπίνα. Το Crossland X κλειδώνει, ανοίγει και ξεκινά με το σύστημα Keyless Open & Start.
 
Πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού και σημαντικά συστήματα υποστήριξης
 
Το νέο Opel Crossland X υπόσχεται ακόμα πιο ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια με πολυάριθμες υπερσύγχρονες τεχνολογίες  και συστήματα υποστήριξης. Το Καινοτόμο Σύστημα Προβολέων Full LED διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι. Το προαιρετικό σύστημα Head Up Display μειώνει τον κίνδυνο διάσπασης της προσοχής, καθώς προβάλλει τα σημαντικότερα δεδομένα για την ταχύτητα, την πλοήγηση και τα συστήματα υποστήριξης στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού.
 
Η εμπρός κάμερα Opel Eye επεξεργάζεται διάφορα δεδομένα και αποτελεί τη βάση για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Speed Sign Recognition) και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist). Εάν το σύστημα καταγράψει ότι ο το αυτοκίνητο απομακρύνεται τυχαία από τη λωρίδα του, τότε προειδοποιεί το οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα. Επίσης, το Σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας με περιοριστή ταχύτητας (Cruise control with speed limit) κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων και συνδυάζεται με Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System).
 
Το Crossland X διατίθεται επίσης με Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) που αυξάνει τη γωνία θέασης στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου στις 180 μοίρες. Η τελευταία γενιά του Προηγμένου Συστήματος Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) διευκολύνει το παρκάρισμα, αναγνωρίζοντας κατάλληλους χώρους στάθμευσης  και παρκάροντας αυτόματα το όχημα. Επίσης η έξοδος από το χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνεται αυτόματα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο οδηγός λειτουργεί μόνο τα πεντάλ. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, το θερμαινόμενο τιμόνι και το θερμαινόμενο παρμπρίζ  αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις