Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Tο Silvia της ηλεκτρικής εποχής από τη Nissan

3/9/2021

Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν βαλθεί να φέρουν στο προσκήνιο πετυχημένα μοντέλα του παρελθόντος, ώστε να κερδίσουν την προτίμηση ενός αγοραστικού κοινού το οποίο είτε βλέπει τα οχήματα αυτά με την νοσταλγία μιας άλλης εποχής, είτε απλά πιστεύει στο ότι θα είναι εξίσου επιτυχημένα όπως και οι πρόγονοι τους.

Στον αντιπρόεδρο της Nissan Ευρώπης Matthew Weaver, ανατέθηκε η αποστολή να αντλήσει έμπνευση από το παρελθόν της εταιρείας και να δημιουργήσει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να γνωρίσει απήχηση στο ηλεκτρικό μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα Nissan Silvia για την νέα εποχή, βασισμένο φυσικά στην πρώτη γενιά του Silvia, που έκανε ντεμπούτο στο σαλόνι του Τόκιο το 1964 και βγήκε στις αγορές την επόμενη χρονιά, με συνολική παραγωγή μόλις 554 οχημάτων. Το πρώτο Silvia μοιραζόταν το ίδιο σασί με το Datsun Fairlady 1600 SP 311. Η δεύτερη γενιά του Silvia ήρθε σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, το 1975 με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε για ένα σπορ αυτοκίνητο με χαμηλό κόστος, αφού η μέχρι τότε μοναδική επιλογή που προσέφερε η Nissan ήταν το Z, το οποίο όμως απαιτούσε υψηλότερο μπάτζετ.


Το πρώτο Silvia μοιραζόταν το ίδιο σασί με το Datsun Fairlady 1600 SP 311, κυκλοφόρησε το 1965 και κατασκευαστήκαν μόνο 554 αυτοκίνητα

Το πρώτο Silvia μοιραζόταν το ίδιο σασί με το Datsun Fairlady 1600 SP 311, κυκλοφόρησε το 1965 και κατασκευαστήκαν μόνο 554 αυτοκίνητα

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Όσον αφορά το σχέδιο πού εμπνεύστηκε ο Αντιπρόεδρος της Nissan, βλέπουμε 
στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μικρά στρογγυλά φωτιστικά σώματα
, τα οποία θυμίζουν αυτά του πρώτου Nissan Silvia.  Στο μπροστινό μέρος δεν υπάρχει πλέον μάσκα, αφού τα ηλεκτρικά οχήματα δεν έχουν ανάγκη φρέσκου εισερχόμενου αέρα από μπροστά, δεδομένου ότι η σωστή θερμοκρασία λειτουργίας των μπαταριών επιτυγχάνεται με διαφορετικό τρόπο. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι σαν λεπτές γραμμές, ακολουθώντας την σχεδιαστική γραμμή που συνεχίζει και στα πλαϊνά του αμαξώματος.
 
Συνηθισμένοι λοιπόν στο να βλέπουμε αυτοκίνητα επιδόσεων από τη Nissan δεν θα μας έκανε εντύπωση αν το ηλεκτρικό Nissan Silvia πρωτοστατήσει και στη νέα ηλεκτρική εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε