Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το κλασσικό χειρόφρενο «πέθανε»

26/9/2019

Όλα τα στοιχεία και οι μετρήσεις δείχνουν πως το κλασσικό χειρόφρενο που όλοι γνωρίζαμε, είναι πια παρελθόν και σε μικρό χρονικό διάστημα, κανένα αυτοκίνητο δεν θα είναι εφοδιασμένο με αυτό. Διαβάστε το εντυπωσιακό νούμερο που δείχνει την εξαφάνιση του από τα καινούργια αυτοκίνητα.

Αν είσαι από τους «ανήσυχους» οδηγούς που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το κλασσικό χειροκίνητο χειρόφρενο, τότε θα πρέπει σιγά-σιγά να πάρεις απόφαση ότι σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα το βλέπεις σε κανένα πλέον αυτοκίνητο. Ξέχνα τις «χειροφρενιές» και τα παντηλίκια, αφού το ηλεκτρικό χειρόφρενο έχει κατακλύσει πλέον την αγορά.

Είναι ενδεικτικό πως 3 στα 10 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά από τις βιομηχανίες είναι με ηλεκτρικό χειρόφρενο. Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που το έχουν αφαιρέσει ήδη από την γκάμα τους (Lexus, Mercedes, Porsche, Jaguar, Land Rover) και στην πορεία θα την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Εδώ να σημειώσουμε πως μόνο η Suzuki και η Dacia προσπαθούν να κρατήσουν αντίσταση σε αυτή την τάση, αλλά δεν θα τα καταφέρουν για καιρό… Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το 2018, μόνο το 37% των καινούργιων αυτοκινήτων κυκλοφόρησαν με χειροκίνητο, ενώ φέτος το ποσοστό έχει πέσει ήδη στο 30%.   
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις