Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το κόλπο με τις στριμμένες ρόδες στο παρκάρισμα που δυσκολεύει τους κλέφτες

Το κόλπο με τις στριμμένες ρόδες στο παρκάρισμα που δυσκολεύει τους κλέφτες

14/5/2024

Με τις κλοπές αυτοκινήτων να αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται και η ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια χωρίς να δαπανήσεις μία περιουσία. Υπάρχουν εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να πέσεις θύμα κλοπής.

Έως και 500% αύξηση των κλοπών αυτοκινήτου τα τελευταία δύο χρόνια

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα κλοπής αυτοκινήτων. Η αύξηση των κλοπών σε ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων ανέρχεται μέχρι και στο 500% τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν όμως μερικές πολύ απλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να γίνουμε θύματα και να κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή του κλέφτη.
 

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να πέσεις θύμα κλοπής

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς το double-lock ή deadlock, δηλαδή τη δυνατότητα που σου δίνει το immobilizer να κλειδώνεις διπλά το αυτοκίνητό σου. Με αυτόν τον τρόπο, απενεργοποιείται η λειτουργία των ασφαλειών και των χειρολαβών, καθιστώντας πιο δύσκολο το εγχείρημα του επίδοξου κλέφτη. Επειδή όμως δεν διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα αυτή τη λειτουργία, υπάρχουν και πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να θωρακίσεις την ασφάλεια του οχήματός σου.
 

Η πρόληψη είναι λύση: το πιο απλό και αποτελεσματικό μέτρο

Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η πρόληψη, λένε συχνά σε ιατρικά ζητήματα. Το ίδιο ισχύει και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, και μάλιστα η επόμενη λύση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που διαθέτει. Αν στρέψεις τις ρόδες προς τη μεριά του πεζοδρομίου, γίνεται αυτομάτως πολύ πιο χρονοβόρο για τον κλέφτη να θέσει σε λειτουργία το αυτοκίνητό σου και να φύγει. Πιθανώς λοιπόν αυτή η προληπτική ενέργεια από μέρους σας να τον αποθαρρύνει.
 

Λύση και για εκείνους που παρκάρουν στην αυλή τους

Δυστυχώς, θύματα κλοπής μπορούν να πέσουν ακόμη και αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν μέσα στην αυλή τους ή γενικά σε περιφραγμένο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ίσως πρέπει να προμηθευτούν ένα κολονάκι -αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι στην περίπτωση τους είναι νόμιμο. Τα πιο αποτελεσματικά είναι εκείνα που βυθίζονται και αναδύονται μέσα από το έδαφος, αφού χρησιμεύουν ως φυσικό εμπόδιο για τους κλέφτες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε