Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Toyota Prius και με κινητήρα υδρογόνου

Το νέο Toyota Prius και με κινητήρα υδρογόνου

Διαβάστηκε από 5498 αναγνώστες - 3/6/2022

Το Toyota Prius είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, το 1997 η Toyota έκανε την πρωτοποριακή κίνηση παρουσιάζοντας ένα όχημα που όλες οι εταιρίες θα μιμούνταν 25 χρόνια μετά. Πρωτοπορώντας πάλι θέλει να κάνει το νέο Prius το πρώτο υδρογονοκίνητο μαζικής παραγωγής, χρησιμοποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι κυψέλες υδρογόνου.

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά του Toyota Prius, έχει αρχίσει πλέον να δείχνει τα χρόνια της. Το υβριδικό όχημα το τελευταίο μοντέλο του οποίου παρουσιάστηκε το 2015, χρήζει επειγόντως ανανέωσης, παρά τις λεπτομέρειες που έχουν διαφοροποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο Toyota Prius θα εμφανιστεί την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στα τέλη αυτής.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 
Το σημαντικό στοιχείο το οποίο θα κάνει και τη διαφορά στη νέα γενιά του υβριδικού είναι ότι θα προσφέρεται πλέον και με υδρογονοκίνηση. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι όντως κάτι τρέχει με την Toyota και το υδρογόνο, αφού τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο Toyota Corolla με κινητήρα εσωτερικής καύσης που «καίει» υδρογόνο. Και λέμε καίει επειδή σε αντίθεση με τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου η Toyota χρησιμοποιεί υδρογόνο για να τροφοδοτήσει την καύση με αυτό. Σύμφωνα και με την αυτοκινητοβιομηχανία, οι ρύποι co2 είναι σχεδόν στο μηδέν και αντίστοιχα χαμηλά είναι και τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου.
 
Έτσι λοιπόν μάλλον και το επόμενο plug-in υβριδικό Toyota Prius θα φέρει τον ίδιο κινητήρα υδρογόνου με αυτόν που έκανε την εμφάνισή του στην Corolla τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά η εξέλιξη του κινητήρα δεν είναι ακόμα σε ικανοποιητικό επίπεδο και χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να μπορέσει η εφαρμογή αυτή να βρει το δρόμο της μαζικά, πράγμα που σημαίνει ότι το υδρογονοκίνητο Prius, δεν θα βγει στις αγορές πριν το 2025.
 
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες βεβαίως αφορούν την αγορά της Ιαπωνίας αφού οι υποδομές σταθμών υδρογόνου στον υπόλοιπο κόσμο είναι πλέον είναι σε διάφορα επίπεδα ανάπτυξης.  Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε με τις επίσημες ανακοινώσεις από την Toyota. 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε