Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τσακωμοί στο δρόμο: Κρατάς την υπομονή σου με τους περιέργους;

Τσακωμοί στο δρόμο: Κρατάς την υπομονή σου με τους περιέργους;

29/1/2024

Τρομερός εκνευρισμός λόγω κίνησης στις μεγάλες πόλεις.
Διαβάζουν μηνύματα SMS και κάνουν σα να είναι ο δρόμος δικός τους.
Η αστυνόμευση που δεν είναι αρκετή έχει αποθρασύνει τους εξυπνάκηδες.
Θυμηθείτε τι έγινε πρόσφατα με τα παιδιά από την Κρήτη που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ.

Τρομερός εκνευρισμός λόγω κίνησης στις μεγάλες πόλεις

Η κίνηση τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί κατακόρυφα στον Κηφισό και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων μεγάλων πόλεων και ο εκνευρισμός των οδηγών επίσης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι ψάχνονται να καυγαδίσουν ακόμα και με αφορμές που παλιότερα δεν θα ήταν λόγος οποιασδήποτε αντιπαράθεσης. Υπάρχει ακόμη και η περίπτωση να σου κορνάρουν από πίσω και να σε «στολίσουν» με γαλλικά, επειδή τόλμησες να επιβραδύνεις-στα όρια του φυσιολογικού- για να στρίψεις, να πας στη δουλειά σου, και «καθυστέρησες» κάποιον «βιαστικό»…

Διαβάζουν μηνύματα SMS και κάνουν σα να είναι ο δρόμος δικός τους

Εκτός του εκνευρισμού, διάχυτη είναι και η αίσθηση ότι πολλοί οδηγοί πλέον δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους υπόλοιπους και απλά συμπεριφέρονται σαν να είναι ο δρόμος δικός τους. Θα το καταλάβεις ότι κάποιος ασχολείται για παράδειγμα με τα μηνύματα στο κινητό του, όταν τον δεις να οδηγεί απελπιστικά αργά. Μόλις του κορνάρεις ή του κάνεις σινιάλο, αρχίζει να τρέχει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, ούτε είναι κάποιος αργός ηλικιωμένος οδηγός. Απλά κάνει ότι τον βολεύει και για να σταματήσει στην άκρη, ούτε λόγος.

Η αστυνόμευση που δεν είναι αρκετή έχει αποθρασύνει τους εξυπνάκηδες

Η έλλειψη της παρουσίας της τροχαίας και της Αστυνομίας έχει από την άλλη αποθρασύνει κάποιους, οι οποίοι ξέροντας ότι δεν θα τιμωρηθούν, κάνουν κάθε πιθανή παράβαση που μπορεί να υπάρχει. Μοτοσυκλέτες ξεκινάν από το φανάρι ενώ είναι ακόμη κόκκινο, ντελιβεράδες πάνω σε πεζοδρόμια-πλέον και κάποια πατίνια πετάγονται μπροστά σου από το πουθενά-οδήγηση στη ΛΕΑ γνωστά πράγματα, και για παραχώρηση προτεραιότητας… εδώ γελάμε. Όποιος προλάβει θα περάσει πρώτος. Περίπου όπως οδηγούν και σε κάποιες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Βλέποντας τέτοιες οδηγικές συμπεριφορές δεν είναι πάντα εύκολο να αποφύγεις την αντιπαράθεση, όταν βλέπεις ότι κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα, ουσιαστικά χωρίς λόγο.

Θυμηθείτε τι έγινε πρόσφατα στην Κρήτη που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ

Στο δρόμο όμως, δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Η αντιπαράθεση όσο και αν κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποφευχθεί, πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις που μπορεί να οδηγηθεί, αν σκεφτείς τι έγινε πρόσφατα με τα παιδιά από την Κρήτη που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, χωρίς καμία σημαντική αφορμή.
Εσύ, έχεις παρατηρήσει ότι τι πράγμα έχει ξεφύγει ή το θεωρείς υπερβολή; Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να γλιτώσεις τους καυγάδες στο δρόμο; Τι νομίζεις ότι φταίει;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις