Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε οικονομικό και αξιόπιστο σέρβις στο αυτοκίνητό μας.

Σέρβις οικονομικά & αξιόπιστα

5/12/2016

Τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για αποφυγή βλαβών που θα φέρουν πολύ μεγαλύτερα έξοδα, η συντήρηση του αυτοκινήτου μας πρέπει να γίνεται στην ώρα της. Που και πως θα γίνει οικονομικά και αξιόπιστα όμως;

Εάν ξαφνικά παρατηρήσουμε θολούρες στην όρασή μας, οι πιθανότητες είναι ότι δε θα απευθυνθούμε ούτε στον περιπτερά μας ούτε σε κάποιο δερματολόγο, αλλά θα πάμε σε οφθαλμίατρο. 
 
Αλλωστε, καθότι εξειδικευμένος μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει να μας πει από κάποιον που γνωρίζει απλά ότι οι άνθρωποι έχουν συνήθως δύο μάτια και πως με αυτά βλέπουν.
 
Το ίδιο ισχύει και με τα αυτοκίνητά μας. Όταν έρθει η ώρα του service τους, ή εάν νιώσουμε ότι κάτι δε λειτουργεί όπως πρέπει, η έξυπνη λύση είναι να απευθυνθούμε σε ένα συνεργείο που έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς αυτό θα κάνει και τη διαδικασία πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.
 
Τα παλιότερα χρόνια οι επιλογές μας σε αυτή την περίπτωση ήταν είτε τα ακριβά, εξουσιοδοτημένα συνεργεία, είτε ένα γενικής φύσεως συνεργείο και ο θεός βοηθός. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται τα εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτων, που προσφέρουν υπηρεσίες εφάμιλλες και κατά περίπτωση καλύτερες ακόμα και από τα εξουσιοδοτημένα σε προκλητικά πιο προσιτές τιμές.

Και φτηνά και καλά; Πως γίνεται αυτό;
Το μεγάλο προσόν των εξειδικευμένων συνεργείων είναι ότι προσφέρουν τα καλά δύο διαφορετικών κόσμων: Από τη μία έχουν μηχανικούς με πολλά χρόνια εμπειρίας σε συγκεκριμένες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων, τεχνικούς που έχουν συναντήσει πολλάκις τις ίδιες περίεργες βλάβες ή συμπεριφορές και που ξέρουν άμεσα που βρίσκεται η πηγή του προβλήματος χωρίς να πηγαίνουν ψάχνοντας. 
 
Από την άλλη, καθότι δεν είναι εξουσιοδοτημένα συνεργεία, όχι μόνο δεν χρειάζεται να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο στην εκάστοτε εταιρεία, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν ανταλλακτικά και λιπαντικά μόνο από εκεί.
Αυτό τους επιτρέπει να είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικοί στις τιμές τους, όχι μόνο γιατί ρίχνει σημαντικά το κόστος τους, αλλά και γιατί δεν περιορίζονται από συγκεκριμένες τιμολογιακές πολιτικές που έρχονται πακέτο με την εξουσιοδότηση. 
 
Η δε ελευθερία στην επιλογή ανταλλακτικών ταυτόχρονα, επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής του ιδανικού λόγου κόστους/απόδοσης για κάθε περίπτωση, είτε αυτά είναι γνήσια, είτε ΟΕΜ, είτε κατά περίπτωση ανταλλακτικά που είναι κοινά μεταξύ μοντέλων αλλά εξαιρετικά διαφορετικής τιμής ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις