Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η σημασία της μάρκας

Διαβάστηκε από 23845 αναγνώστες - 14/12/2016

Η σημασία της μάρκας
Ένα ακόμα στοιχείο που σχετίζεται με την αξία της μπαταρίας που μπορεί να εμπιστευτεί κανείς για το αυτοκίνητό του, είναι το όνομα. Η κατασκευάστρια εταιρεία του αυτοκινήτου κάνει την επιλογή πάντα με γνώμονα το καλύτερο δυνατό σε ότι αφορά τη σχέση κόστους/ απόδοσης. Οπότε είναι ασφαλές να θεωρηθεί ως καλή επιλογή, η μάρκα της μπαταρίας που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η λογική λέει να αποφεύγονται οι “no name” ή άγνωστες μάρκες μπαταριών και να προτιμώνται έστω και με μικρή επιβάρυνση σε κόστος, οι επώνυμες. Τα “βαριά χαρτιά” στους κατασκευαστές μπαταριών για χρήση σε αυτοκίνητα και οχήματα γενικότερα, έχον την τεχνογνωσία και εφαρμόζουν τεχνολογικές λύσεις που βελτιώνουν την απόδοση, ενώ προσφέρουν και περισσότερες λύσεις για να είναι το προϊόν τους όσο το δυνατόν πιο “κοντά” στις εκάστοτε ανάγκες. Λίγοι κωδικοί και περιορισμένη γκάμα επιλογών, σημαίνει χαμηλό κόστος παραγωγής και υλικών στην κατασκευή, που προορίζονται για μικρή γκάμα εφαρμογών, ευρείας αποδοχής σε ότι αφορά την τοποθέτηση. Καλύπτοντας π.χ. τις ανάγκες του μέσου αυτοκινήτου της μικρομεσαίας κατηγορίας με κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, μια μάρκα μπαταρίας μπορεί να είναι φθηνότερη, δύσκολα όμως θα είναι και η καλύτερη από τη γκάμα των επιλογών. 

Η μάρκα συνδέεται και με την εγγύηση
Προφανώς και όσο καλύτερη είναι η μάρκα της μπαταρίας, τόσο καλύτερες θα είναι και οι προϋποθέσεις για την προσφορά εγγύησης από τον αντιπρόσωπο ή/και τον κατασκευαστή. Τα 1-2 χρόνια για την εγγύηση της μπαταρίας, είναι κοινός τόπος, ενώ τη διαφορά κάνουν κάποιοι κατασκευαστές που προσφέρουν έως και 4 χρόνια. Κι όταν λέμε για εγγύηση, προφανώς και εννοούμε άμεση αντικατάσταση, αφού επισκευή ή κάτι ανάλογο δεν μπορεί να προσφερθεί. Οι σύγχρονες μπαταρίες πλέον είναι κλειστού τύπου και δεν “παίρνουν επέμβαση” από μηχανικό ή ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων. Εννοείται πως είναι προτιμότερο να πληρώσει κανείς κάτι παραπάνω και να έχει εγγύηση για τη μπαταρία του αυτοκινήτου του παρά να αγοράσει φτηνά και χωρίς κάποιο είδος κάλυψης. Η διάρκεια ζωής μιας καλής ποιότητας μπαταρίας, μπορεί να φτάσει (ή και να ξεπεράσει) τη δεκαετία, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως μια μικρή διαφορά κόστους στην αγορά της, δικαιολογείται απόλυτα απέναντι στην εναλλακτική της φθηνής επιλογής με ορίζοντα χρήσης τα τρία χρόνια. 
 
Η ώρα της ανακύκλωσης
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μια χρησιμοποιημένη μπαταρία. Συνήθως βέβαια η υπηρεσία αυτή προσφέρεται από το κατάστημα στο οποίο θα κάνει κάποιος την αλλαγή. Όταν όμως μια μπαταρία μας “μείνει” στα χέρια, η μόνη λύση είναι η παράδοσή της σε εξειδικευμένο κατάστημα για την ασφαλή για το περιβάλλον ανακύκλωσή της. Τα οξέα που υπάρχουν μέσα στο κλειστό κουτί της μπαταρίας, είναι άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και η απορρύπανση του ανταλλακτικού από εξειδικευμένο προσωπικό με συγκεκριμένο τρόπο πριν την ανακύκλωση, είναι επιβεβλημένη.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις