Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Βήμα προς βήμα για ένα προϊόν ακριβείας

Διαβάστηκε από 8272 αναγνώστες - 12/6/2018

Βήμα προς βήμα για ένα προϊόν ακριβείας
Οι πολλαπλασιαστές της BERU παράγονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στα δικά της εργοστάσια παραγωγής στις πόλεις Ludwigsburg και Muggendorf, στη Γερμανία, καθώς και στην Ασία. Η BERU προμηθεύει τους Κατασκευαστές της Πρώτης Τοποθέτησης (OEM) με πολλαπλασιαστές για σχεδόν όλες τις μαζικές εφαρμογές στην Ευρώπη
Σήμερα, η διείσδυση της σειράς στην αγορά των οχημάτων του ομίλου της VW φτάνει στο 95%, στα οχήματα του ομίλου της BMW στο 80% και η σειρά επεκτείνεται συνεχώς σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.
Η σειρά των πολλαπλασιαστών της BERU περιλαμβάνει περισσότερους από 400 τύπους πολλαπλασιαστών, για όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Τύποι πολλαπλασιαστών BERU

  • Πηνία ανάφλεξης για συστήματα ανάφλεξης χωρίς διανομέα
    • Πηνία ανάφλεξης για υποδοχή μπουζί (Pencil Coils) &  Πηνία ανάφλεξης με συνδετήρα (Plug top Coils)   
Πρόκειται για κατηγορίες πηνίων ανάφλεξης που τοποθετούνται απευθείας πάνω στο μπουζί, γεγονός που διασφαλίζει τη μετάδοση της ενέργειας ανάφλεξης απευθείας στο μπουζί, ουσιαστικά χωρίς απώλειες απόδοσης. Πηνία ανάφλεξης αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σε οχήματα με πλήρως ηλεκτρονική ανάφλεξη, όπως σε BMW, Fiat, Mercedes-Benz, Porsche, Renault ή VW.
 
  • Ράγες Πηνίων (Coil Rails) 
Μία ράγα πηνίων ανάφλεξης αποτελείται από περισσότερα επιμέρους πηνία. Τα πηνία αυτά εισάγονται απευθείας στα μπουζί. Για την έγκαιρη διάγνωση διαλείψεων ή αποτυχίας ανάφλεξης και χτυπημάτων κινητήρα κατά την καύση υπάρχει δυνατότητα επιπρόσθετου εξοπλισμού των πηνίων με ενσωματωμένη διάταξη μέτρησης ιοντικού ρεύματος. Ράγες πηνίων BERU φοράνε για παράδειγμα οι κινητήρες σε Mercedes-Benz, Opel Group και PSA.
 
  • Πηνία ανάφλεξης τύπου μπλόκ (Block rails) 
Τα πηνία ανάφλεξηςτύπου μπλόκτροφοδοτούν ταυτόχρονα 2 κυλίνδρους τη φορά με ενέργεια ανάφλεξης και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε κινητήρες με ζυγό αριθμό κυλίνδρων (δηλ. 4 ή 6): Σε έναν 4-κύλινδρο όχημα λειτουργούν 2 και αντίστοιχα σε ένα 6-κύλινδρο 3 πηνία αυτής της κατηγορίας. Ανάλογα με τη σχεδίαση του κινητήρα εγκαθίστανται κατά ζεύγη πηνία ανάφλεξης διπλού σπινθήρα σε μπλοκ ή μικρών διαστάσεων ράγες πηνίων, κατ επιλογή με ή χωρίς ενσωματωμένη τελική βαθμίδα. Η BERU διαθέτει στην γκάμα της πηνία ανάφλεξης διπλού σπινθήρα για διάφορες εταιρίες, όπως BMW, Fiat, Ford, Mercedes-Benz, Renault και VW.
 
  • Πηνία ανάφλεξης για συστήματα ανάφλεξης με διανομέα
    • Πηνία ανάφλεξης μονού σπινθήρα 
Τα συγκεκριμένα πηνία ανάφλεξης είναι εξοπλισμένα με ένα θάλαμο υψηλής τάσης, ο οποίος συνδέεται με ένα καλώδιο υψηλής τάσης με το διανομέα. Βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε οχήματα με περιστροφική διανομή
υψηλής τάσης
 
  • Κυλινδρικά πηνία ανάφλεξης (Bottle coils)
Τα κυλινδρικά πηνία ανάφλεξης χρησιμοποιούνται κυρίως σε παλιότερα μοντέλα αυτοκινήτων. Και για αυτές τις κατηγορίες ωστόσο συνιστάται η εγκατάσταση αυθεντικών πηνίων ανάφλεξης BERU: Διότι με τη στεγανή και προστατευμένη από διαρροές μόνωση που εξασφαλίζουν μεταξύ του σπειρώματος πηνίου και του κυλινδρικού περιβλήματος παρέχουν σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα κυλινδρικά πηνία ανάφλεξης, που κατασκευάζονται από φθηνούς προμηθευτές, έχουν πληρωθεί συχνά με λάδι, το οποίο σε περίπτωση προβλήματος ή ατυχήματος υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει προκαλώντας ανάφλεξη του οχήματος.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ