Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Car Multimedia: Εργοστασιακό ή After Market;

Πριν επιλέξω σύστημα Car Multimedia

Διαβάστηκε από 6638 αναγνώστες - 24/2/2017

Ποιο σύστημα car multimedia είναι το καλύτερο για σένα; Εργοστασιακό ή After Market; Ποιες οι διαφορές, ποιες οι νέες τάσεις στην τεχνολογία. Μπορείς να βρεις οικονομικό car multimedia;

Πριν επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο σύστημα θα πρέπει να μάθω τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου μου για να υποστηρίξει ένα τέτοιο σύστημα. Αυτό μπορώ να το μάθω, απευθυνόμενος στον κατασκευαστή του αυτοκινήτου για πληροφορίες, κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο ή ρωτώντας κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο που μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων.
Εργοστασιακό ή After Market;
Από εκεί και πέρα πρέπει να επιλέξω αν θα εγκαταστήσω σύστημα εργοστασιακό ή after market. Οι κατασκευαστές εφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους ολοένα και με πιο εξελιγμένα ηχοσυστήματα. Βέβαια, αν αναζητάτε μία top επιλογή, τότε αυτήν δεν θα την βρείτε στον βασικό, αλλά στον προαιρετικό εξοπλισμό. Και η τιμή της θα ποικίλει από τις δυνατότητες που έχει. Σε γενικές γραμμές, τα εργοστασιακά συστήματα είναι ακριβότερα από τα after market. Από εκεί και πέρα έχουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι έχουν σχεδιαστεί ώστε να «κουμπώσουν» ιδανικά στο ταμπλό (φινίρισμα), το δεύτερο είναι ότι συνεργάζονται με τους περιστροφικούς διακόπτες, το trip computer και τα χειριστήρια του αυτοκινήτου, αντίθετα με κάποια after market που πρέπει να λύσουν κάποια τέτοιου είδους προβλήματα.

Πόσο κοστίζουν;
Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση εξαρτάται από τις δυνατότητες της κάθε συσκευής και την απόδοση.
Στην περίπτωση των car multimedia, δηλαδή των συστημάτων με οθόνη αφής και περισσότερες δυνατότητες, οι τιμές ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στα 1.500 ευρώ! Σε αυτήν την περίπτωση όμως, δεν αγοράζετε ένα τυχαίο ηχοσύστημα, αλλά ένα γρήγορο φορητό υπολογιστή ή καλύτερα ένα tablet για το αυτοκίνητό σας με τεράστιες δυνατότητες. Μάλιστα, επειδή η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία σε αυτούς τους τομείς, οι οικονομικές και συνάμα ποιοτικές λύσεις γίνονται όλο και περισσότερες.

Ποιές οι νέες τάσεις στην τεχνολογία
Πώς θα είναι τα επόμενα συστήματα πολυμέσων; Το σίγουρο είναι πως όλα θα διαθέτουν οθόνες αφής και ταχύτατους επεξεργαστές. Από εκεί και πέρα για τις δυνατότητες τους δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, όμως σύμφωνα με τα πρωτότυπα concept που παρουσιάζονται, μάλλον τα νέα συστήματα θα αλληλεπιδρούν περισσότερο με τον οδηγό, προσφέροντας περισσότερες εργονομικές λύσεις. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να συνδεθείτε με το αυτοκίνητό σας από το σπίτι ή το τηλέφωνο ώστε να το βάλετε μπροστά για δροσίσετε ή ζεστάνετε την καμπίνα, θα δίνεται μέσω του GPS το στίγμα σας και άρα σε περίπτωση αυξημένης κίνησης θα επιλέγετε άλλη διαδρομή, θα συνδυάζονται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και θα σας ενημερώνουν για την κατάσταση του οχήματος, ενώ δεν αποκλείεται να παίξουν ενεργό ρόλο στην ενεργητική ασφάλεια του οχήματος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις