Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Χειμώνας κι αυτοκίνητο: 6 πράγματα που χρειάζεσαι τώρα

Χειμώνας κι αυτοκίνητο: 6 πράγματα που χρειάζεσαι τώρα

14/1/2022

Για να μην «παγώσεις» το χειμώνα και βρεθείς προεκπλήξεως φέρσου έξυπνα και εφοδιάσου με 6 απαραίτητα «εργαλεία» που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις όλες τις απρόβλεπτες καταστάσεις λόγω κρύου.

Αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προετοιμάζουν το αυτοκίνητό τους για το χειμώνα τοποθετώντας χειμερινά ελαστικά, λιπαίνοντας τις κλειδαριές, ελέγχοντας την κατάσταση της μπαταρίας και ενισχύοντας το αντιψυκτικό. Όμως πολλές φορές αυτή η προετοιμασία ίσως να αποδειχτεί ανεπαρκής σε μια έκτατη περίπτωση ανάγκης, όπως στον εγκλωβισμό λόγω χιονιού στη Μαλακάσα. Υπάρχουν κάποια σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους οι οδηγοί στο αυτοκίνητο το χειμώνα. Πάμε να τα δούμε.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Η ξύστρα πάγου θα σε γλυτώσει από την ταλαιπωρία της πρωινής παγωνιάς

Ίσως το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο απ όλα. Η ξύστρα πάγου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς άμεσα από το πρωινό στρώμα πάγου στα παράθυρα. Επίσης στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά σπρέι αφαίρεσης πάγου, τα οποία ενεργούν μέσα σε 2 λεπτά, ενώ αν έχουν εφαρμοστεί εκ των προτέρων, μπορεί να αποτρέψουν το σχηματισμό πάγου. Εννοείται ότι πρέπει να καθαρίσεις όλη την επιφάνεια του παρμπρίζ και των πλαϊνών παραθύρων από το πάγο, ώστε να έχεις περιμετρική ορατότητα. Τέλος φρόντισε στο παγούρι για το καθαρισμό των τζαμιών να έχεις χειμερινό καθαριστικό που αποτρέπει το πάγωμα του παρμπρίζ σε θερμοκρασίες έως -60 βαθμούς κελσίου. Προσοχή αν δεις πάγο στα τζάμια σε καμία περίπτωση μην ρίξεις νερό ή αλκοόλ!
 

Πάρε εκκινητή μπαταρίας γιατί το χειμώνα ζορίζονται και οι υγιείς μπαταρίες, προσοχή στα λάστιχα της πόρτας

 Ακόμα και οι υγιείς μπαταρίες αυτοκινήτων υποφέρουν το χειμώνα, ειδικά αν δεν κάνεις μεγάλες διαδρομές και ταυτόχρονα χρησιμοποιείς σχεδόν όλα τα συστήματα θέρμανσης, όπως η αντίσταση του πίσω παραθύρου, το καλοριφέρ και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει την ισχύ και τη χωρητικότητα των μπαταριών, αφού στους -10°C χάνουν περίπου το 1/3 της χωρητικότητάς τους, ενώ στους -20°C, η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι ακριβώς η μισή. Συνιστάται λοιπόν να έχεις πάντα μαζί σου ένα εκκινητή, ώστε να αποφύγεις την ταλαιπωρία και το χρόνο αναμονής της οδικής βοήθειας σε περίπτωση που νεκρώσει η μπαταρία.  Επίσης δεν χρειάζεται άλλο αυτοκίνητο για να πάρεις ρεύμα, όπως στα απλά καλώδια, ιδιαίτερα χρήσιμο αν βρίσκεσαι σε κάποιο απομονωμένο μέρος. Επίσης θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα στεγανωτικά λάστιχα που υπάρχουν σε πόρτες και παράθυρα. Χρησιμοποίησε ένα σπρέι σιλικόνης ώστε να μην παγώσουν και ξεραθούν.
 

Έχε στο αυτοκίνητο πάντα ζεστά ρούχα και κουβέρτες, σε περίπτωση ακινητοποίησης ή ατυχήματος

Δεν χρειάζεται να εγκλωβιστείς στο αυτοκίνητο σου στη Μαλακάσα για να σου φανούν χρήσιμα τα ζεστά ρούχα ή οι κουβέρτες. Ακόμη και σε περίπτωση βλάβης ή μετά από ατύχημα, οι ζεστές κουβέρτες μπορούν να σε προστατέψουν από το κρύο - και αν όχι εσένα, τότε ίσως κάποιον άλλο. Επιπλέον ένα extra παντελόνι, φούτερ, ένα ακόμη ζευγάρι γάντια ή κάλτσες μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε περίπτωση που έχουν βραχεί αυτά που φοράς.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε