Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes: Δεν βρήκαν κάποια βλάβη παραπάνω από την Ford (66%-66%)

Mercedes: Δεν βρήκαν κάποια βλάβη παραπάνω από την Ford (66%-66%)

Διαβάστηκε από 97125 αναγνώστες - 15/5/2023

Αυτή τη φορά συγκρίνουμε τη Mercedes και απέναντι της βάζουμε την Ford. Η Mercedes δεν βρήκε περισσότερες βλάβες από την Ford, ενώ και στο ποιοτικό κομμάτι η Ford την «κοίταξε στα μάτια».

Η Mercedes, είναι υποχρεωμένη να κοιτά την κορυφή σε όλους τους τομείς και αυτό είναι ένα επιπρόσθετο βάρος το οποίο πρέπει να «πληρώσει». Το ίδιο και οι πελάτες της, αφού ενώ απολαμβάνουν υπηρεσίες που δεν τις βρίσκουν αλλού, τις πληρώνουν με το αντίστοιχο αντίτιμο. Απέναντι της η Ford, μία εταιρεία που θεωρείται πιο Premiun απο τις περισσότερες Mainstream μάρκες και τα τελευταία χρόνια επενδύει (όπως και η Mercedes) πολλά στο After Sales της.

Σε αυτό το test η Mercedes δεν βρήκε περισσότερες βλάβες από την Ford παρόλο που ο βασικός λόγος της επίσκεψης μας ήταν αυτός και όχι το Service. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο test της Mercedes, το οποίο ήταν το 3ο που πραγματοποιήσαμε σε συνεργείο της, δεν κάναμε service όπως σε όλα τα υπόλοιπα test, καθώς δεν το είχαν σημειώσει στο συνεργείο. Ο λόγος είναι πως η Mercedes δίνει πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία να καταχωρούν στα αρχεία της. Έτσι είδαν από το συνεργείο πως το αμάξι είχε κάνει service τον Ιανουάριο, αυτό οδήγησε στο να μην σημειώσουν το service, όπως ζητήσαμε, και τελικά να μην γίνει. Παρόλά αυτά έγινε ο γενικός έλεγχος, όπου σε αυτόν είναι βασισμένος το Test συνεργείων που κάνουμε.

Ο ιδιώτης-αναγνώστης μας, είχε αγοράσει μία μεταχειρισμένη A-Class τον Ιανουάριο και ήθελε να κάνει έναν γενικό έλεγχο, ώστε να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται το αυτοκίνητο του. Στην επίσκεψη μας λοιπόν ζητήσαμε, όπως και σε όλες τις επισκέψεις μας, έναν γενικό έλεγχο αυτοκινήτου 30 σημείων. Το αποτέλεσμα του ελέγχου τους ήταν να βρουν το 66% των βλαβών, όσες βρήκε δηλαδή και η Ford, τίποτα παραπάνω. 

Τιμολογιακά να πούμε πως τον έλεγχο, ο οποίος αναγράφεται ως εποχιακός έλεγχος, τον πληρώσαμε 120 ευρώ στην Mercedes, χωρίς να γίνει Service. Στην Ford πληρώσαμε 180 ευρώ για τον έλεγχο και το service του αυτοκινήτου. Οι τιμές δεν είναι συγκρίσιμες για αυτό λείπουν από το συγκεντρωτικό πινακάκι, όμως τον αντίστοιχο έλεγχο η Ford τον χρεώνει 40 ευρώ, τιμή που αφαιρείται εφόσον πραγματοποιήσεις το service στο κατάστημα που έκανες τον έλεγχο. Η Mercedes δεν μας ενημέρωσε για κάτι αντίστοιχο.

Στον ποιοτικό έλεγχο η Mercedes συγκέντρωσε 80%, η Ford ήταν κοντά με 70%. Και ενώ η Mercedes δείχνει να έχει μία σταθερότητα στους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται από τα test συνεργείων μας, δεν διέφερε πολύ από την Ford.
 
Παρακάτω βλέπετε τους συγκεντρωτικούς πίνακες

  Mercedes Ford
Εύρεση Βλαβών 66% 66%
Ποιοτικός έλεγχος 80% 70%
Τελική Βαθμολογία 70,6% 67,3%

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε