Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Suzuki Vitara κοστίζει 800 ευρώ παραπάνω σε συντήρηση από το Ford Puma

Το Suzuki Vitara κοστίζει 800 ευρώ παραπάνω σε συντήρηση από το Ford Puma

24/1/2024

Ford – Suzuki: 3 – 0 σε after sales
Service: 622 ευρώ πιο ακριβό του Vitara
Ανταλλακτικά: 150 ευρώ φθηνότερο το Puma
3 χρόνια παραπάνω εγγύηση το Puma

Ford – Suzuki: 3 – 0 σε after sales

Ford και Suzuki απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό αγοραστών, με αιχμή του δόρατος τα μικρά SUV τους, το Puma και το Vitara. Τι ισχύει όμως μετά την αγορά τους; Πόσο θα σας κοστίσει η συντήρησή τους; Το Puma έχει φθηνότερο service, πιο οικονομικά ανταλλακτικά και μεγαλύτερη εγγύηση. Δηλαδή κερδίζει σε τρεις πολύ βασικούς τομείς.

Service: 622 ευρώ πιο ακριβό του Vitara

Από τις τιμές των service, που συγκεντρώσαμε από τους υπευθύνους των μαρκών, για τα 5 πρώτα χρόνια το service του Ford Puma έχει κόστος  638 ευρώ. Από την άλλη, το αντίστοιχο κόστος για το Suzuki Vitara είναι 1.260 ευρώ, δηλαδή 622 ευρώ ακριβότερο, έχει δηλαδή διπλάσιο κόστος. Συγκρίνοντας πάντως και τις τιμές των άλλων μαρκών, το service του Vitara είναι από τα ακριβότερα της κατηγορίας, περίπου 20% πάνω από το μέσο όρο.

Ανταλλακτικά: 150 ευρώ φθηνότερο το Puma

Εκτός από το κόστος των προγραμματισμένων service, υπάρχει και το κόστος των ανταλλακτικών που συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να χρειαστούν αντικατάσταση μέσα στην πενταετία. Συγκεκριμένα βρήκαμε το κόστος αλλαγής για τακάκια, δισκόπλακες, σύστημα δίσκο/πλατό και μπαταρία σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Για το Puma όλα τα παραπάνω ανταλλακτικά στοιχίζουν 1.547 ευρώ με Φ.Π.Α, και εργασία. Το αντίστοιχο κόστος του Suzuki Vitara για τα ίδια ανταλλακτικά ανέρχεται στα 1.705 ευρώ, δηλαδή μια διαφορά της τάξης των 150 ευρώ.

3 χρόνια παραπάνω εγγύηση το Puma

Συνολικά λοιπόν το κόστος για τα service και τα ανταλλακτικά  των δύο μοντέλων σε βάθος 5ετίας διαμορφώνεται σε 2.185 ευρώ για το Ford Puma και στα 2.965 ευρώ για το Suzuki Vitara, δηλαδή σχεδόν 800 ευρώ παραπάνω.

Ωστόσο τα πλεονεκτήματα του After Sales της Ford συ σύγκριση με αυτού της Suzuki δεν σταματούν εδώ. H Ford συνοδεύει το Puma με 8 χρόνια ή 100.000 χλμ. δωρεάν εργοστασιακή εγγύηση των μηχανικών μερών, την ώρα που η Suzuki προφέρει 5 χρόνια ή 100.000 χλμ..

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις