Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Bridgestone παρουσιάζει την τεχνολογία Enliten. Αυτό είναι το μέλλον των ελαστικών.

21/6/2019

Η Bridgestone παρουσιάζει την τεχνολογία Enliten, μία νέα τεχνολογία ελαστικών χαμηλού βάρους, που απαιτεί την χρήση λιγότερων υλικών και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η Bridgestone ανακοίνωσε σήμερα την παρουσίαση της Enliten, μιας νέας, καινοτόμας τεχνολογίας ελαστικών χαμηλού βάρους, η οποία συνεπάγεται μιας ασύγκριτης μείωσης στην χρήση υλικών αλλά και μίας βελτιωμένης απόδοσης στην αντίσταση κύλισης. Αυτό συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ενός οχήματος, προσφέροντας παράλληλα την ίδια διάρκεια ζωής με ένα συμβατικό ελαστικό.
 
Προσφέροντας σημαντικά οφέλη στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, στους οδηγούς και στο περιβάλλον, τα ελαστικά με την ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten βελτιώνουν επίσης την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του αυτοκινήτου, αυξάνοντας έτσι την οδηγική απόλαυση.

Τι προσφέρει όμως η νέα τεχνολογία Enliten σε νούμερα;
  • Η Enliten μειώνει την αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού έως και 20% συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
  •  Η τεχνολογία καθιστά δυνατή την μείωση του βάρους των ελαστικών κατά 10%, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην διάρκεια ζωής τους.
  • Η τεχνολογία Enliten επίσης βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του οχήματος προς αύξηση της οδηγικής απόλαυσης.
Περισσότερο βιώσιμο και αποδοτικό
 
Την σημερινή εποχή, η συρρίκνωση των πόρων και η κλιματική αλλαγή είναι δύο παγκόσμια φαινόμενα που ενισχύουν κατά πολύ την πίεση που ασκείται στους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ως αντίδραση σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έχει θέσει ολοένα αυξανόμενους αυστηρούς στόχους στους κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (ΟΕΜ), ώστε να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται από τα οχήματα τους.
 
H Enliten είναι η τελευταία ανακάλυψη της Bridgestone, ως λύση για την επίτευξη αυτών των στόχων, μέσω των ελαστικών αρχικού εξοπλισμού. Η τεχνολογία αυτή μειώνει την αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού επιβατικού οχήματος, κατά μέσο όρο 20%, σε σύγκριση με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Αυτό επιτρέπει στα ελαστικά με ενσωματωμένη τεχνολογία Enliten να συνεισφέρουν στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα παρατείνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το εύρος κίνησης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.


 
Η τεχνολογία Enliten επιτρέπει την μείωση τους βάρους των ελαστικών για επιβατικά οχήματα κατά μέσο όρο 10%, συγκριτικά με ένα συμβατικό, κορυφαίο θερινό touring ελαστικό. Το γεγονός αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει την μείωση της ποσότητας πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών, αλλά επίσης συμβάλλει και στην μείωση της αντίστασης στην κύλιση. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς κανένα συμβιβασμό στην διάρκεια ζωής του ελαστικού ή την ασφάλεια του. Η τεχνολογία βελτιώνει επίσης την οδηγική συμπεριφορά και ευστάθεια του οχήματος, προς αύξηση της οδηγικής ευχαρίστησης.
 
Μία νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ελαστικού
 
Η τεχνολογία Enliten πέτυχε τα παραπάνω χαρακτηριστικά μέσα από μία καινοτόμο προσέγγιση στον σχεδιασμό και την κατασκευή του ελαστικού. Η τεχνολογία αυτή συνδυάζει ένα αποκλειστικό μίγμα υλικών που επιτρέπει βελτιωμένη απόδοση στην αντίσταση έναντι της φθοράς, μειωμένο βάθος πέλματος, μειωμένο και ενισχυμένο πάχος της εσωτερικής επένδυσης, καθώς και ένα νέο, εξειδικευμένο σχέδιο καλουπιού.
 
Ο Paolo Ferrari, CEO και Πρόεδρος της Bridgestone EMEA, σχολίασε: " Κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά και κάθε επιχείρηση σε αυτόν τον πλανήτη έχουν την υποχρέωση να γίνουν περισσότερο βιώσιμοι. Για παράδειγμα, στην Bridgestone, κάθε μας ενέργεια οφείλει να συνεισφέρει στην στρατηγική μας για βιωσιμότητα, ΅Our Way to ServeΆ. Βεβαίως, οι πελάτες μας έχουν τα δικά τους κίνητρα και εμείς, ως συνεργάτες τους, έχουμε την ευθύνη να τους βοηθούμε στην επίτευξη των στόχων τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα πλαίσια της εργασίας μας με σκοπό την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου περιβαλλοντικού μας οράματος, που είναι η κατασκευή προϊόντων από πλήρως ανακυκλώσιμες και βιώσιμες πρώτες ύλες,  από το 2050 και έπειτα, η τεχνολογία Enliten αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας.
 
Μπροστά στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές τάσεις, η Bridgestone μεταμορφώνεται ταχύτατα από έναν premium κατασκευαστή ελαστικών σε ηγέτη στον τομέα ψηφιακών λύσεων μετακίνησης. Τα τελευταία χρόνια, η Bridgestone έχει επενδύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην έρευνα και ανάπτυξη, έχοντας δαπανήσει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (το μεγαλύτερο ποσό στην βιομηχανία), ώστε να εξελίξει νέες τεχνολογίες, προϊόντα και λύσεις που θα επιτρέπουν στους πελάτες, τους στόλους και τους τελικούς καταναλωτές να γίνουν περισσότερο βιώσιμοι και αποδοτικοί.
 
Η Bridgestone σύντομα θα ανακοινώσει συγκεκριμένες συνεργασίες, μέσω των οποίων τα ελαστικά με τεχνολογία Enliten θα τοποθετηθούν σε οχήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά.
 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις