Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Καλό συνεργείο: Πώς το επιλέγουμε;

12/4/2021

Η τακτική συντήρηση του οχήματός μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, και για αυτό πρέπει να επισκεπτόμαστε ένα καλό και έμπιστο συνεργείο. Πώς θα κάνουμε την σωστή επιλογή;

Το αυτοκίνητό μας χρειάζεται τακτική συντήρηση και φροντίδα, προκειμένου να μπορεί να μας μεταφέρει πρωτίστως με ασφάλεια, αλλά και για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Αν, στην προσπάθειά μας να εξοικονομήσουμε χρήματα, παραβλέπουμε service και αμελούμε τον έλεγχο του οχήματός μας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα προκληθεί κάποια βλάβη που θα κοστίσει πολύ παραπάνω από τις εργασίες συντήρησης, και, το κυριότερο, ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό.

Ο μηχανικός είναι ο γιατρός του αυτοκινήτου. Όπως επιλέγουμε τον σωστό γιατρό ή νοσοκομείο για τον εαυτό μας, έτσι πρέπει να επιλέξουμε και το κατάλληλο συνεργείο για το όχημά μας. Η αγορά όμως βρίθει από συνεργεία. Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο;

Συμβουλές για την επιλογή σωστού συνεργείου
Ένα από τα θετικά της ψηφιακής εποχής στην οποία ζούμε, είναι πως με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε δεκάδες αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μία σφαιρική εικόνα σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές. Ορισμένα από τα συνεργεία που θα βρούμε, ενδέχεται να είναι διαφημιζόμενα, κάτι που είναι καλό σημάδι, αφού δείχνει πως ο ιδιοκτήτης έχει πάθος να βελτιώσει την επιχείρησή του και επενδύει στην προβολή της. Θετική εντύπωση αφήνει για τους ίδιους λόγους και το γεγονός πως το συνεργείο έχει σελίδα στο internet, μιας και έτσι φαίνεται η πρόθεση του μηχανικού να διευρύνει την επιχείρησή του και να αποκτήσει μεγαλύτερο πελατολόγιο, το οποίο βεβαίως θα θέλει να αφήσει ικανοποιημένο.

Εκτός αυτού, οι κριτικές άλλων χρηστών είναι ένα δείγμα της δουλειάς των μηχανικών και της ικανοποίησης –ή έλλειψη αυτής- των πελατών τους. Πρέπει να τις διαβάσουμε, και να δώσουμε προσοχή στα αρνητικά σημεία, αν υπάρχουν.
Τέλος, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν διάφορες ομάδες σχετικές με συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο οχήματος, μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες ανταλλάσσουν απόψεις και πολύτιμες εμπειρίες σχετικά με τη συντήρηση και το ποια συνεργεία έχουν καλή φήμη. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μας βοηθήσουν στο να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Προτιμήστε τους ειδικούς
Καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάποιο συνεργείο το οποίο είναι εξειδικευμένο σε οχήματα ίδιας εταιρείας με το δικό μας, καθώς αυτό σημαίνει πως οι μηχανικοί θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη συγκεκριμένη μάρκα, και δεν θα πηγαίνουν «ψάχνοντας». Εκτός αυτού, υπάρχει αμεσότερη σύγκριση μεταξύ των συνεργείων που εξυπηρετούν την ίδια εταιρεία, και αυτό τα ωθεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστικά και να προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο «πακέτο» υπηρεσιών και τιμής στον πελάτη.


 
Η εικόνα παίζει ρόλο
Από τη στιγμή που, διαβάζοντας τις αξιολογήσεις, έχουμε καταλήξει σε κάποια υποψήφια συνεργεία, το επόμενο βήμα είναι να τα επισκεφθούμε. Το ρητό λέει πως «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά», και ισχύει και στην περίπτωσή μας, αφού ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος εργασίας αντικατοπτρίζει και την ποιότητα της δουλειάς, μιας και αυτό είναι σημάδι οργανωτικού μηχανικού, που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια. Ο εξοπλισμός είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός. Πώς θα γίνει μία ολοκληρωμένη και πολύπλοκη εργασία, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία;

Πριν προβούμε στην τελική μας επιλογή, μπορούμε να ρωτήσουμε για τις υπηρεσίες που παρέχονται, για παράδειγμα αυτοκίνητο αντικατάστασης ή δυνατότητα online ραντεβού. Αμφότερα δείχνουν την πρόθεση του προσωπικού να εξυπηρετήσουν περισσότερο τον πελάτη, αλλά και να εξελίξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους.

Η εγγύηση εργασιών είναι επίσης σημαντική. Όχι μόνο μας καλύπτει σε περίπτωση κακοτεχνίας, αλλά μας δείχνει πως οι μηχανικοί εμπιστεύονται τις ικανότητές τους, και είναι σίγουροι για αυτές.

Το φθηνό μπορεί να κοστίσει ακριβά
Αντίστοιχης σημασίας είναι και τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν, αφού επιβάλλεται να είναι ποιοτικά εφάμιλλα με αυτά του κατασκευαστή. Η χαμηλή τιμή των υποδεέστερων εξαρτημάτων είναι μόνο βραχυπρόθεσμη, μιας και αυτά συνήθως φθείρονται γρηγορότερα από τα αντίστοιχα ανώτερης ποιότητας, επομένως χρειάζονται συχνότερη αλλαγή.
Αν προσθέσουμε σε αυτό και τον παράγοντα της εργασίας, η οποία κοστίζει το ίδιο ανεξαρτήτως ανταλλακτικών, μπορούμε να καταλάβουμε πως μακροπρόθεσμα, τα φθηνά εξαρτήματα μας κοστίζουν πιο ακριβά.

Μιας και αναφέραμε τις τιμές, φτάνουμε σε άλλο ένα κριτήριο επιλογής του κατάλληλου συνεργείου: η διαφάνεια σε αυτές. Ο σωστός μηχανικός ενημερώνει από την αρχή για το κόστος που θα πληρώσουμε, τόσο στα ανταλλακτικά, όσο και στην εργασία. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, κατά τις οποίες ο τεχνικός εντοπίζει κατά τη διάρκεια της επισκευής και άλλα σημεία που χρήζουν αντικατάστασης, αλλά αυτά δεν αποτελούν τον κανόνα.

Όπως και με πολλές επιχειρήσεις, έτσι και στην περίπτωση του συνεργείου, ένα δείγμα καλής φήμης, και κατ επέκταση καλής δουλειάς, είναι ο αριθμός των πελατών. Ακόμα και αν σας κλείσουν ραντεβού μετά από μέρες, πρέπει να το εκλάβετε σαν καλό σημάδι, αφού ο μεγάλος χρόνος αναμονής σημαίνει πως υπάρχουν πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες, οι οποίοι εμπιστεύονται το συγκεκριμένο συνεργείο για την φροντίδα και τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις