Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Δημοφιλή supermini χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Διαβάστηκε από 17399 αναγνώστες - 13/1/2021

Μέχρι πρότινος, το ανώτατο όριο εκπομπών ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν τα 90 γρ./χλμ. Πλέον αυξήθηκε στα 122 και σας παρουσιάζουμε εκδόσεις τριών supermini που απαλλάσσονται από το ετήσιο κόστος των τελών κυκλοφορίας.

Αλλαγές έφερε το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των μοντέλων που θα ταξινομούνται στην χώρα μας από την 1/1/2021 και μετά, εξασφαλίζοντας μηδενικό κόστος σε μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων και εκδόσεων. Αναλυτικότερα, μέχρι πρότινος το όριο για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίες προϋπέθετε εκπομπές CO2 έως 90 γρ./χλμ. Πλέον, το κατώτατο όριο αυξάνεται στα 122 γρ./χλμ. και μας δίνεται η καλύτερη ευκαιρία να αναλύσουμε το κόστος των εκδόσεων τριών δημοφιλών αυτοκινήτων της μικρής κατηγορίας τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ο λόγος για τα Ford Fiesta, Renault Clio και Opel Corsa, ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Opel Corsa: Από 13.800 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας
Ένα αυτοκίνητο που κατακτά κάθε χρόνο σημαντικό μερίδιο της αγοράς στην χώρα μας είναι το Opel Corsa. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι διακρίσεις που έχει κατακτήσει με την περσινή που το ανέδειξε ως το μοντέλο με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του ξεκινά από τα 13.800 ευρώ σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία στην έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λτ., ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Όπως θα διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, στην πιο βασική του έκδοση ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης παράγει 112 γρ./χλμ CO2, με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.



Το ίδιο ισχύει και για την έκδοση με το πετρελαιοκίνητο μοτέρ χωρητικότητας 1,5 λτ., το οποίο αποδίδει 102 ίππους και συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εκπέμπει 105 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα τα τέλη κυκλοφορίας να είναι μηδενικά. Η τιμή του Opel Corsa με τον εν λόγω diesel κινητήρα ξεκινά από τα 16.300 ευρώ στην πιο βασική έκδοση.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις