Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes A-Class VS GLA: Να πάρω το χαμηλό ή το ψηλό;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes A-Class VS GLA: Να πάρω το χαμηλό ή το ψηλό;

Διαβάστηκε από 32371 αναγνώστες - 21/12/2021

Premium hatchback ή premium SUV; Συγκρίνουμε δύο δημοφιλή μοντέλα της Mercedes, την A-Class και την GLA. Με διαφορά 7 χιλιάδων ευρώ στην ίδια έκδοση των 136 ίππων, ποιο αυτοκίνητο αποτελεί την καλύτερη επιλογή;

Η κατηγορία των SUV που βασίζονται σε hatchbacks αποκτά όλο και περισσότερα αντιπροσωπευτικά μοντέλα, μιας και η δημοτικότητα της ολοένα και αυξάνεται. Πλέον, κοιτώντας στο δρόμο, ίσως να παρατηρήσουμε περισσότερα crossover και SUV οχήματα. Στις premium κατηγορίες, οι Mercedes A-Class και GLA είναι 2 «αδελφά» μοντέλα, που βασίζονται στα ίδια μηχανικά μέρη και έχουν κληθεί να κάνουν την πολυτέλεια που διέπει τη γερμανική εταιρεία πιο προσιτή. Ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο για επιλογή;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


6.900 ευρώ πιο φτηνή η A180 από την GLA 180 στην ίδια έκδοση

Η Mercedes A-Class είναι διαθέσιμη από την έκδοση A160 με το 1300άρι μοτέρ απόδοσης 109 ίππων, η οποία κοστίζει 21.911 ευρώ. Η βασική έκδοση της GLA είναι όμως η GLA 180, που φέρει τον ίδιο κινητήρα αλλά με ισχύ 136 άλογα και έχει τιμή 34.309 ευρώ. Για να γίνει σωστή σύγκριση, ανάμεσα σε μοντέλα ίδιας έκδοσης, «επιστρατεύουμε» την A 180, που έχει τον ίδιο κινητήρα και κοστίζει 27.424 ευρώ, με τις τιμές να αφορούν το ίδιο πακέτο εξοπλισμού «Style».
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή (Ευρώ)
Mercedes A180 Style 27.424
Mercedes GLA 180 Style 34.309
Το επιπλέον κύρος στο δρόμο και η «μοδάτη» εμφάνιση που έχουν τα SUV έρχονται πάντα με ένα τίμημα. Στην περίπτωση μας, αυτό είναι τα 6.900 ευρώ περισσότερα που κοστίζει η GLA συγκριτικά με την A-Class.



65 λίτρα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ η GLA και πιο βολική για ψηλούς

Περνώντας στην καμπίνα και των 2 μοντέλων, ο premium «αέρας» είναι έκδηλος, και η ποιότητα κατασκευής είναι αυτή που θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο με σήμα το «Αστέρι». Όντας «συγγενικά», τα εσωτερικά της A-Class και της GLA έχουν παρόμοια στοιχεία. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται δίπλα-δίπλα με την οθόνη του infotainment, δίνοντας, την εικόνα ενός μεγάλου, μακρόστενου πάνελ. Το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes δέχεται φωνητικές εντολές, και μάλιστα απαντάει στο χρήστη, δίνοντας την εντύπωση πως «πιάνουν συζήτηση».

Η διαφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ευρυχωρία των SUV σε σχέση με των «απλών» μοντέλων στα οποία βασίζονται. Αυτός ο κανόνας ισχύει και στο συγκεκριμένο συγκριτικό, με την καμπίνα της GLA να είναι πιο ευρύχωρη από αυτή της A-Class.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε