Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    DACIA DUSTER BLUE dCi 4WD

    Διαβάστηκε από 73208 αναγνώστες - 7/1/2020

    Το Dacia Duster βρίσκεται στον τιμοκατάλογο της Dacia, με τον εξοπλισμό του μοντέλου της δοκιμής μας, και τιμάται στα 19.300 ευρώ (στη Γερμανία). Αυτή η πρώτη πρόταση του σχολίου μας λέει ουσιαστικά τα πάντα, αφού όλα τα άλλα τρία μοντέλα κοστίζουν το καθένα περίπου 10.000 ευρώ περισσότερο.



    Το θέμα είναι πως το Duster παρέχει με αυτό το κόστος πολλά πράγματα. Κατ αρχάς, μία αξιοσέβαστη εμφάνιση, αλλά και ένα νέας κοπής cockpit, που αναβαθμίστηκε κάπως από τη ρουμανική εταιρεία το 2018, με την ανανέωση του μοντέλου. Κάπως. Το -απλό- σύστημα πλοήγησης είναι standard στην έκδοση Prestige, ενώ το αυτόματο σύστημα κλιματισμού είναι διαθέσιμο με επιπλέον 200 ευρώ (Γερμανία).



    Το Duster διαθέτει εμπρός και πίσω πολύ χώρο, τα καθίσματα είναι μαλακά ή, αν το θέσουμε διαφορετικά, με άνετη γέμιση. Με όγκο από 411 έως maximum 1.501 λίτρα διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και μπορεί με βάρος φόρτωσης 502 κιλών να επιβαρυνθεί πιο πολύ από όλα τα άλλα μοντέλα της δοκιμής.



    Ο κινητήρας του είναι χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ισχύος 116 PS, με δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο και αποδεικνύεται πως είναι ένα ατάραχο μηχανικό σύνολο, απολύτως κατάλληλο για την καθημερινότητα. Ταυτόχρονα είναι και πολύ οικονομικό: Μόλις 5,4 λίτρα/100 km! Στο δρόμο η ανάρτηση παρουσιάζει κλίσεις και η συμπεριφορά της είναι σπογγώδης, το δε τιμόνι δεν είναι απολύτως ακριβές. Με άλλα λόγια, οι οδηγοί που δεν είναι τόσο πολύ βιαστικοί θα το εκτιμήσουν δεόντως, έστω κι αν και τα φρένα δεν είναι τέλεια.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει