Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Τα diesel B-SUV που δεν «καίνε» σταγόνα

Διαβάστηκε από 19461 αναγνώστες - 1/6/2021

Κακά τα ψέματα, οικονομία σημαίνει DIESEL! Συγκεντρώσαμε τα μικρά, πετρελαιοκίνητα SUV με την χαμηλότερη κατανάλωση και σας τα παρουσιάζουμε, ώστε να γνωρίζετε τα πάντα γι αυτά. Ποιο από τα πέντε θα επιλέγατε;

Η κατηγορία των μικρών SUV έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, κυρίως λόγω του ολοκληρωμένου χαρακτήρα των αυτοκινήτων. Όταν οι ανάγκες απαιτούν ευρυχωρία, άνεση και ευελιξία σε αστικό και όχι μόνο περιβάλλον, η γκάμα των B-SUV γίνεται μονόδρομος. Αν στη συνάρτηση προστεθεί και η ανάγκη για οικονομικές μετακινήσεις, τότε οι diesel επιλογές «μπαίνουν» στο μικροσκόπιο. Αυτή τη φορά συγκεντρώσαμε τα SUV πόλης που τροφοδοτούνται με κινητήρες πετρελαίου και πετυχαίνουν τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση σύμφωνα με τις δικές μας, πραγματικές μετρήσεις. Ας δούμε, λοιπόν, τις πέντε κορυφαίες επιλογές!

Ford Puma: Στην κορυφή με μόλις 5,9 λτ./100 χλμ.
Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά SUV της αγοράς και διατίθεται σε μία πλούσια γκάμα κινητήρων από την οποία δεν απουσιάζει και η diesel επιλογή. Πρόκειται για τον 1,5 EcoBlue, έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 1.499 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και 285 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το Ford Puma με τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι ικανό να κινηθεί με μία μεικτή κατανάλωση της τάξης των 5,9 λτ./100 χλμ., επίδοση που το εκτοξεύει στην πρώτη θέση των diesel B-SUV.



Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτείται ένα διάστημα 10,3 δλ. Όσον αφορά στο κόστος απόκτησης της συγκεκριμένης έκδοσης, η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 21.995 ευρώ στην έκδοση ST-Line, ενώ τα 119 γρ./χλμ. απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις