Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Juke και Kona στην κορυφαία πεντάδα

15/6/2021

Nissan Juke 1.0 117 PS: Η οικονομική επιλογή
Το νέο Nissan Juke έρχεται με μία τιμή που θα αποτελέσει δέλεαρ για το κοινό της B-SUV κατηγορίας και εξοπλίζεται αποκλειστικά με έναν 1.000άρη κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με χειροκίνητο. Η ισχύς του αγγίζει τους 117 ίππους και η ροπή τα 180 Nm (200 Nm σε φάση overboost), με αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11,8 δλ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, η μέση τιμή κατανάλωσης κυμαίνεται στα 6,8 λτ./100 χλμ. και η τιμή εκκίνησης ορίζεται στα 18.700 ευρώ στην βασική έκδοση «Energy».

Hyundai Kona 1.0T 120 PS: Ήπια υβριδικό και με «έξυπνο» κιβώτιο iMT
Τεχνολογικά προηγμένο και άκρως προσιτό εμφανίζεται το ανανεωμένο Hyundai Kona, το οποίο βρέθηκε στα χέρια μας πρόσφατα εξοπλισμένο με ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοτέρ της εταιρείας. Πρόκειται για τον T-GDi, έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ., ο οποίος είναι υπερτροφοδοτούμενος και συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Έτσι, η ισχύς του αγγίζει τους 120 ίππους και η ροπή φτάνει τα 172 Nm. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω του χειροκίνητου iMT έξι σχέσεων, το οποίο δίνει στον κινητήρα τη δυνατότητα να απενεργοποιείται πλήρως εν κινήσει όταν το φορτίο είναι μηδενικό. Πρόκειται για το λεγόμενο «coasting mode» που δημιουργεί συνθήκες ρολαρίσματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί ευεργετικά για την κατανάλωση, η οποία κυμαίνεται στα 7,1 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, ενώ ικανοποιητικές είναι και οι επιδόσεις που προσφέρει ο συγκεκριμένος κινητήρας, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11,9 δλ. Η τιμή εκκίνησης της ήπια υβριδικής έκδοσης με το «έξυπνο» μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ξεκινά από τα 19.990 ευρώ.



Συμπέρασμα
Τα Β-SUV δεν είναι τυχαία η «hot» κατηγορία της αγοράς! Απαρτίζεται από ολοκληρωμένα μοντέλα που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και, όπως βλέπουμε, τα πέντε μοντέλα που αναφέραμε είναι σε θέση να προσφέρουν οικονομικές μετακινήσεις. Το Ford Puma είναι αυτό που ξεχωρίζει για την δυναμική του συμπεριφορά, ενώ το επίσημης οικονομικό Renault Captur διαθέτει ένα «all-round» χαρακτήρα που δεν το καθιστά τυχαία αυτοκίνητο της χρονιάς. Το Opel Crossland από την άλλη ξεχωρίζει για τον κορυφαίο του κινητήρα, το Nissan Juke για τη χαμηλή τιμή εκκίνησης που δεν ξεπερνά τα 19.000 ευρώ και, τέλος, το Hyundai Kona για τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματά του. Πέντε κορυφαίες επιλογές, η κάθε μία με διαφορετικό προσανατολισμό. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει