Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

10+1 κλασσικά αυτοκίνητα που έχουμε ξεχάσει

Διαβάστηκε από 7781 αναγνώστες - 10/8/2021

Πολλά είναι τα κλασσικά μοντέλα που έχουν αφήσει εποχή και είναι ιδιαίτερα αγαπητά από όλους. Ας θυμηθούμε μερικά αυτοκίνητα του παρελθόντος που έχουν ξεχαστεί ενώ θα έπρεπε να είναι πιο δημοφιλή.

Τα κλασσικά αυτοκίνητα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους φίλους της αυτοκίνησης και όχι μόνο, χάρη στον ρετρό χαρακτήρα τους και τις αναμνήσεις από παλιότερες εποχές.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ενώ υπάρχουν πασίγνωστα κλασσικά οχήματα που τα αναγνωρίζουν ακόμα και οι αμύητοι, ορισμένα από αυτά πέρασαν δυστυχώς στην σφαίρα της λήθης, ενώ άλλα ζουν για πάντα στη σκιά των προηγούμενων, ή και μεταγενέστερων μοντέλων.

Ας θυμηθούμε ξανά 11 ξεχασμένα κλασσικά αυτοκίνητα που θα έπρεπε να είναι πιο γνωστά.



1)
Porsche 914 (1969)
Όταν ακούμε «κλασσική Porsche», το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στις 911. Ίσως και στις 944, αν θέλουμε να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη.
Η 911 είναι από τα πιο περιζήτητα κλασσικά αυτοκίνητα, και οι τιμές τους εκτοξεύονται στον ουρανό, ειδικά όσον αφορά τις πιο σπάνιες και αγωνιστικές εκδόσεις.
Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλη μία Porsche που είναι κεντρομήχανη, διθέσια, με ανοιχτή οροφή και αναδιπλούμενα φανάρια, την οποία οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει: Η Porsche 914.

Η 914 κατασκευάστηκε από το 1969 έως το 1976 ως ένα προσιτό μοντέλο της εταιρείας. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την VW, γι αυτό είναι γνωστό και ως «VW-Porsche 914» και είχε έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα 100 ίππων. Αν αυτό το νούμερο φαίνεται μικρό, πρέπει να τονίσουμε πως εξίσου μικρό ήταν και το βάρος του αυτοκινήτου, που ήταν γύρω στα 950 κιλά. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ιδανικό ζύγισμα, χάριζε στην Porsche 914 ιδιαίτερα ζωντανές επιδόσεις και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά.

Για όσους αποζητούσαν το κάτι παραπάνω από δύναμη, υπήρξε και η 914/6 με εξακύλίνδρο boxer κινητήρα και 110 ίππους.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε