Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Έξυπνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που γνωρίσαμε

3/1/2021

Ενώ ζούμε στην αυγή της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρονικών συστημάτων, μπορούμε να πούμε πως ορισμένες πιο απλές αλλά ιδιαίτερα cool λεπτομέρειες στα αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα. Τις γνωρίζατε όλες;

Στις μέρες μας, αν έχουμε ένα Tesla με αυτόματο πιλότο, μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο να οδηγεί μόνο του. Ακόμα και οι βασικές εκδόσεις αυτοκινήτων πόλης έχουν αισθητήρες που μας προειδοποιούν εάν ο μπροστινός μας φρενάρει απότομα, και μας ειδοποιούν εάν πάμε να αλλάξουμε λωρίδα χωρίς φλας.

Δύσκολα λοιπόν να εντυπωσιαστούμε πλέον από κάποια εφεύρεση. Και όμως, με το πέρασμα των χρόνων, έχουμε δει διάφορες λεπτομέρειες σε αυτοκίνητα, οι οποίες μας τράβηξαν την προσοχή και συνεχίζουν ακόμα να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Είτε μιλάμε για κάποια έξυπνα gadgets, είτε για σχεδιαστικά στοιχεία, σίγουρα θεωρούνται πολύ cool και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

Ας δούμε τις πιο έξυπνες από αυτές:
 


1) Η ενσωματωμένη ομπρέλα της Rolls Royce.
 Στη Μεγάλη Βρετανία βρέχει. Πολύ. Και όταν βρέχει, ή θα βραχείς, ή θα πρέπει να πάρεις μαζί σου ομπρέλα, την οποία μετά κάπως θα πρέπει να την βάλεις μέσα στο αυτοκίνητο.

Έτσι λοιπόν, η Rolls Royce, η βρετανική εταιρεία υπερπολυτελών αυτοκινήτων, είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία θήκη για ομπρέλα μέσα στην πόρτα, ή τον εμπρός θόλο, αναλόγως το μοντέλο. Έτσι, το απαραίτητο αξεσουάρ για να μας κρατήσει στεγνούς είναι άμεσα προσβάσιμο από τον οδηγό όταν ανοίγει η πόρτα, ενώ μέσω του συστήματος εξαερισμού που διαθέτει η θήκη, η βρεγμένη ομπρέλα μπορεί να στεγώσει.

Μια πολύ έξυπνη εναλλακτική του να αφήνεις την βρεγμένη ομπρέλα στο πατάκι του συνοδηγού, όπως κάνουμε οι περισσότεροι…
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις