Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nurburgring Edition: Το «ειδικό» OPC
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nurburgring Edition: Το «ειδικό» OPC

Διαβάστηκε από 8685 αναγνώστες - 30/10/2023

Μπορεί το Corsa OPC να χαρακτηρίστηκε ως «pocket rocket», αλλά υπήρξε και μία ακόμα έκδοση, η οποία ήρθε μερικά χρόνια αργότερα και ήταν ισχυρότερη. Ο λόγος για το Nurburgring Edition, την ειδική έκδοση που είδαμε στο ανανεωμένο Corsa (D) με αυξημένη ισχύ στους 207 ίππους και ροπή που άγγιζε τα 280 Nm σε λειτουργία overboost. Σε επίπεδο επιδόσεων, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μειώθηκε στα 6,8 δλ., ενώ οι αναβαθμίσεις δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτόν τον τομέα, μιας και οι μηχανικοί του τμήματος OPC ανέλαβαν την τοποθέτηση φρένων της Brembo, συστήματος εξάτμισης της Remus και το κυριότερο, διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα.

Το Opel Corsa OPC προσφέρθηκε σε μόλις τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ εξωτερικά διαφοροποιήθηκε λόγω των σημάτων της πίστας του Nurburgring στις μεσαίες κολόνες, την πιο χαμηλή ανάρτηση και τον διαφοροποιημένο πίσω προφυλακτήρα.



Συμπερασματικά, το Opel Corsa OPC ήταν ένα αυτοκίνητο που γνώρισε την εμπορική επιτυχία γιατί έκανε ότι «υποσχόταν» και με το παραπάνω. Ο ισχυρός κινητήρας, η κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και πάνω απ όλα η οδηγική ευχαρίστηση που χάριζε στον οδηγό είτε στην ευθεία, είτε στις σφικτές διαδρομές, ήταν τα στοιχεία που το έκαναν να λατρευτεί. 

Σελ.
1
Opel Corsa OPC: Ο παρεξηγημένος «πύραυλος»!
Σελ.
2
Nurburgring Edition: Το «ειδικό» OPC