Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιοι πρόσθεσαν στα αυτοκίνητα τον πρώτο εξοπλισμό?

Διαβάστηκε από 8934 αναγνώστες - 29/1/2020

Μέχρι πότε υπήρχαν αυτοκίνητα χωρίς ζώνες; Το απαραίτητο ABS πότε έκανε την πρώτη του εμφάνιση; Το 1986 τα αυτοκίνητα είχαν οθόνη αφής και το σημερινό δικό σας δεν έχει; Δείτε πότε και από ποιούς έγιναν οι μεγαλύτερες εφευρέσεις γύρω από το αυτοκίνητο.

Μπορεί εν έτει 2019 οι τεχνολογίες στα αυτοκίνητα να έχουν πραγματικά «ξεφύγει» όμως όλα κάπως και κάπου άρχισαν. Σας παρουσιάζουμε τους πρωτοπόρους σε διάφορες ιδέες και αυτοκινητιστικές πατέντες που έφεραν το αυτοκίνητο με τρόπο τους, σε αυτό που είναι σήμερα.

Air Condition: Packard

Όταν τα παλιά χρόνια τα αυτοκίνητα είχαν με το ζόρι παράθυρα, το ενδεχόμενο να μπορούσες να ρυθμίσεις και την θερμοκρασία στο εσωτερικό, ήταν πραγματικά επιστημονική φαντασία. Για την ακρίβεια, το να ζεσταθεί το εσωτερικό είχε εν μέρει επιτευχθεί, όμως η ψύξη ήταν πολύ πιο δύσκολη. Τελικά, το 1940 η αμερικάνικη εταιρία παραγωγής ακριβών αυτοκινήτων για την ελίτ της χώρας, κατάφερε να εισαγάγει στα οχήματα της το πρώτο πλήρως λειτουργικό και εύκολο στη χρήση, σύστημα air condition. Αργότερα η Cadillac έφερε για πρώτη φορά το σημερινό clima.

 
Οθόνη αφής: Buick

Σήμερα όλα πραγματικά τα μοντέλα έχουν εκδόσεις που μετατρέπουν την καμπίνα σε εάν μικρό σινεμά. Οθόνες αφής παντού με τρομερή ανάλυση και χιλιάδες δυνατότητες. Ποιον όμως πρέπει να ευχαριστούμε για αυτήν την ιδέα. Το όχι τόσο μακρινό 1986, το παρακλάδι της General Motors, Buick, τότε βρισκόταν στο απόγειο της και έφερε την τεχνολογική επανάσταση στα αυτοκίνητα. Στο μοντέλο Riviera, στην πλούσια έκδοση ο οδηγός είχε στη διάθεση του μία ασπρόμαυρη οθόνη αφής με περιορισμένες δυνατότητες, αλλά ήταν αφής.
 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις