Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Όταν η Ford συνέβαλε στην δημιουργία του BMW M Division
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όταν η Ford συνέβαλε στην δημιουργία του BMW M Division

Διαβάστηκε από 15076 αναγνώστες - 9/5/2022

Οι κατασκευές του μυθικού M Division της BMW προξενούν δέος και ανατριχίλα στους λάτρεις των αυτοκινήτων εδώ και πολλές δεκαετίες. Όλα όμως οφείλονται σε έναν άνθρωπο, που ήταν υπάλληλος της Ford. Δείτε την ιστορία γέννησης του θρύλου.

Τα μοντέλα τις BMW που έχουν στην ονομασία τους το μαγικό γράμμα «, και 3 διαγώνιες χρωματιστές ρίγες, προέρχονται από το μυθικό M Division, το τμήμα που αποτελεί το Ιερό Δισκοπότηρο για τους απανταχού λάτρεις της Βαυαρικής εταιρείας και είναι υπεύθυνο για την κατασκευή εξαιρετικών μηχανημάτων που προσφέρουν ανόθευτη απόλαυση και μιλούν στην Ψυχή του οδηγού τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Η ιστορία του θρυλικού BMW M GmbH, ή BMW Motorsport GmbH, όπως ονομαζόταν μέχρι το 1993, ξεκίνησε το 1972, με 35 εργαζόμενους. Η τριχρωμία-σύμβολο, είναι ίσως από τους πιο γνωστούς χρωματικούς συνδυασμούς στην ιστορία της αυτοκίνησης, και έχει τις ρίζες της στην επερχόμενη χορηγία της BMW από την Texaco. Η μία ρίγα απέκτησε το ανοιχτό μπλε που υπάρχει στο έμβλημα της εταιρείας με έδρα το Μόναχο. Ο θρύλος λέει πως αποφασίστηκε η άλλη ρίγα να γίνει κόκκινη, προκειμένου να «κερδίσουν» τη εύνοια της Texaco, μιας και η συμφωνία δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμα. Η μεσαία ρίγα στην αρχή ήταν μωβ, μιας και το συγκεκριμένο χρώμα προκύπτει από την ένωση των δύο προηγούμενων. Με την πάροδο του χρόνου, το μωβ μετετράπη στο σκούρο μπλε που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Η συνεργασία BMW με Texaco τελικά δεν προχώρησε, αλλά ο χρωματισμός είχε δημιουργηθεί ήδη, άρεσε στους ιθύνοντες, και έμελλε να αποτελέσει το σύμβολο των θρυλικών κατασκευών που γνωρίσαμε και λατρέψαμε. Αυτές οι θρυλικές κατασκευές δεν θα υπήρχαν όμως, χωρίς τη συμβολή μιας ανταγωνίστριας εταιρείας: Της Ford.  



Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της μακρινής δεκαετίας του 1960. Τότε, η Ford μεσουρανούσε στους αγώνες αυτοκινήτων, αφού κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Δεν έχει σημασία αν μιλούσαμε για LeMans, Formula 1 ή Rally, το Μπλε Οβάλ βρισκόταν στην κορυφή. Τα τμήματα της εταιρείας στην Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, έπαιξαν εξίσου σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Η Ford Γερμανίας όμως, είναι αυτή που συνέβαλε στην εξέλιξη των γρήγορων BMW, και τον ρόλο αυτών στην αυτοκίνηση.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε