Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

Τα αυτοκίνητα με τα πιο cool εμπρός φώτα

25/11/2020

Πριν εξοπλιστούν τα αυτοκίνητα με φανάρια υψηλής τεχνολογίας, όπως LED ή laser, οι σχεδιαστές έπρεπε να βρουν διάφορους τρόπους έτσι ώστε να δώσουν ενδιαφέρον στα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων. Από το παρελθόν έως και το σήμερα, κάνουμε μια ανασκόπηση στα πιο cool και εντυπωσιακά εμπρόσθια φώτα που είδαμε ποτέ.

Αν το εμπρός μέρος ενός αυτοκινήτου μπορεί να θεωρηθεί ως το πρόσωπό του, τότε τα φώτα είναι τα μάτια του οχήματος.
Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγνωρίζουμε ένα μοντέλο στο σκοτάδι, μόνο και μόνο από το σχήμα και τη θέση των εμπρός φαναριών. Η σημερινή τεχνολογία έχει λύσει τα χέρια στους σχεδιαστές και τους επιτρέπει να δημιουργούν εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα με διάφορους σχηματισμούς και μοτίβα φωτισμού, αλλά παλαιότερα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι προκειμένου να γίνει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Ας δούμε τα 10 αυτοκίνητα που είχαν τα πιο cool εμπρός φώτα, από το παρελθόν έως το σήμερα.



1) Citroen DS
Η «Θεά» της Citroen, η περίφημη DS, ήταν ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό αυτοκίνητο. Μία από τις πολλές καινοτομίες της ήταν και τα εμπρός φανάρια, τα οποία έστριβαν μαζί με τους τροχούς, κάνοντας έτσι τη δέσμη του φωτός να ακολουθεί πάντα την πορεία του δρόμου.
Ακόμα και σήμερα, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκουμε κυρίως στις πιο ακριβές κατασκευές, πράγμα που δείχνει πόσο μπροστά ήταν η DS  για την εποχή της.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις