Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα πιο παράξενα και άγνωστα Ιαπωνικά μοντέλα
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πιο παράξενα και άγνωστα Ιαπωνικά μοντέλα

4/6/2022

Ορισμένα Ιαπωνικά αυτοκίνητα είχαν ιδιαιτερότητες που τα έκαναν παράξενα και cool. Παρόλα αυτά, επειδή τα περισσότερα από αυτά προορίζονταν μόνο για την τοπική αγορά, έμειναν άγνωστα στον υπόλοιπο πλανήτη. Γνωρίζατε τα παρακάτω μοντέλα;

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παράγει πολλά εμβληματικά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Από οικογενειακά έως αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, και από ικανά οχήματα εκτός δρόμου σε πολυτελείς λιμουζίνες, το μικρό νησί που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό έγινε γνωστό για τις δημιουργίες του, οι οποίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και διάσημες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Όπως γνωρίζουν οι φαν της Made in Japan αυτοκινητικής κουλτούρας, οι Ιάπωνες κράτησαν τα καλύτερα μοντέλα για τον εαυτό τους, αφού ονόματα-θρύλοι όπως Nissan Skyline GT-R, Honda Civic Type-R EK9 και Nissan Silvia S13 ήταν διαθέσιμα μόνο στην εγχώρια αγορά (JDM) και δεν εξήχθησαν επίσημα ποτέ. Ίσως αυτή η αποκλειστικότητα να είναι αυτή που χαρίζει σε αυτά τα μοντέλα μία μυστηριακή αύρα, και τους δίνει τον χαρακτήρα του «απαγορευμένου φρούτου».

Εκτός από τα πασίγνωστα αυτοκίνητα, ορισμένα από τα Ιαπωνικά οχήματα ήταν ιδιαίτερα παράξενα και άγνωστα, και ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Ξεσκονίζουμε τα βιβλία της ιστορίας και παρουσιάζουμε τα πιο ακραία από αυτά.
 


1) Suzuki Mighty Boy
Την αρχή της λίστας κάνει ένα μικροσκοπικό pickup της Suzuki, που ανήκει στην κατηγορία των kei cars, όπως λέγονται στην Ιαπωνία. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μικρά αυτοκίνητα με περιορισμό τόσο στις διαστάσεις όσο και στο μέγεθος των κινητήρων. Έτσι, αυτά εξοπλίζονται με λιλιπούτεια μοτέρ, συνήθως 550 και 660cc, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι turbo, ενώ βγαίνουν και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Χάρη στις φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και στις χαμηλότερες χρεώσεις σε parking (αφού πιάνουν λιγότερο χώρο), αυτά τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιαπωνία.

Περνώντας τώρα στο… «ισχυρό αγόρι» της Suzuki, το Mighty Boy ήταν ένα pickup βασισμένο στο επιβατικό Suzuki Cervo. Το εμπρός μέρος ήταν σχεδόν ίδιο, και, σε αντίθεση με αντίστοιχα φορτηγάκια της κατηγορίας, είχε κανονικό, μακρύ καπό και εμπρός φτερά. Υπενθυμίζουμε πως υπήρχαν περιορισμοί στο μέγεθος (μέγιστο μήκος 3,2m την περίοδο που εμφανίστηκε το Mighty Boy), κι έτσι, η καρότσα ήταν αστεία μικρή. Για την ακρίβεια, ήταν 60cm. Παρόλα αυτά, το ωφέλιμο φορτίο του μοντέλου ήταν 440kg, αριθμός αρκετά εντυπωσιακός δεδομένου του μεγέθους και του κινητήρα του μικρού Suzuki, δίνοντάς μας την εντύπωση πως δικαίως απέκτησε αυτή την ονομασία.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε