Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2ο Fuel Pass ίσως το φθινόπωρο

2ο Fuel Pass ίσως το φθινόπωρο

18/5/2022

Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το «γόρδιο δεσμό» των καυσίμων, θέτωντας στο τραπέζι των συζητήσεων εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων και ένα νέο επίδομα Fuel Pass, που σίγουρα θα δούμε μετά το καλοκαίρι.

Με τα 2,5 ευρώ «φλερτάρει» η βενζίνη το καλοκαίρι

Το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονται σε συζητήσεις για να βρεθεί μία πιο αποτελεσματική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της χώρας. Οι σκέψεις περιλαμβάνουν και ένα νέο επίδομα καυσίμων, πιθανώς λίγο μεγαλύτερο, τη στιγμή που η 95άρα βενζίνη είναι προ των πυλών να φτάσει στα 2,3 ευρώ το λίτρο, ενώ το καλοκαίρι φαντάζει ακόμα πιο δυσοίωνο.

Fuel Pass ίσως το φθινόπωρο

Οι τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στην επιφάνεια της δημοσιότητας, κάνουν λόγο πως δε θα δούμε το δεύτερο Fuel Pass μέσα στο καλοκαίρι. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης θα παίξει και ο επερχόμενος τουρισμός καθώς και η πορεία των τιμών των καυσίμων. Προς το παρόν, η γραμμή που ακολουθείται  είναι πως όλες οι επιπλέον ενισχύσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ενάντια στην ακρίβεια, θα πάρουν αναβολή μέχρι το φθινόπωρο λόγω οικονομικής στενότητας.
 

Νέα αύξηση 3,5 λεπτών από σήμερα

Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, το πρωί της Τρίτης (17/5) στον ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι από σήμερα 18/5 θα έχουμε νέα αύξηση της τάξης των 3,5 λεπτών στην τιμή της βενζίνης. Όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε: «Σε κάποια νησιά έχει ξεπεράσει το 2,5 ευρώ, άρα εκεί που έχει 2,60 και ο ιδιοκτήτης μετά από 10 μέρες θα πάρει καύσιμα, θα είναι πολύ παραπάνω από αυτή την τιμή». Από την άλλη, θίγοντας το θέμα για τα βενζινάδικα που πουλάνε φθηνά, ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε πως οι τιμές του διυλιστηρίου είναι 2,11 ευρώ. «Αν δούμε κάτω από 2,10 δεν μπορώ να πω ότι κλέβει ή νοθεύει, όμως εσείς πιστεύετε ότι κάποιος δουλεύει για να χαρίζει ή να βάζει από την τσέπη του; Θεωρώ ότι κάποιος θέλει κερδοφορία».


Στο ίδιο έργο θεατές…
Αν και εφόσον δοθεί 2ο Fuel Pass θα είναι μετά το καλοκαίρι, μαζί με τις υπόλοιπες ενισχύσεις ενάντια στην ακρίβεια καθώς τώρα δεν υπάρχουν λεφτά.
Ο Αντιπρόεδρος των πρατηριούχων προειδοποιεί, «Οι τιμές του διυλιστηρίου είναι 2,11 ευρώ, οπότε δε γίνεται να βλέπουμε τιμές στα πρατήρια κάτω από 2,10 ευρώ»
Η κυβέρνηση περιμένει να τελειώσουν τα λεφτά των νοικοκυριών για να λάβει μέτρα;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε