Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ AUDI A1

28/5/2015

To Audi A1 συμπλήρωσε 5 χρόνια ζωής και έφτασε η ώρα για την ανανέωσή του. Όπως συνηθίζει η Audi, η σχεδιαστική ανανέωση είναι μικρής έκτασης χωρίς να αλλοιώνει την εμφάνιση του μοντέλου.

Σχεδίαση

Μπροστά ξεχωρίζει η τραπεζοειδής μάσκα, όπως σε όλα τα μοντέλα της Audi,  και o επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και τα φωτιστικά σώματα. Αντίστοιχα πίσω, εκτός από τις αλλαγές στον προφυλακτήρα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φώτων LED, στην έκδοση εξοπλισμού Design.

 

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα όπως και το φινίρισμα. Στη μέση του ταμπλό υπάρχει η αναδυόμενη οθόνη του συστήματος infotainment στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν τα στρογγυλά χειριστήρια του κλιματισμού. Η θέση οδήγησης είναι καλή, τα καθίσματα είναι άνετα και προσφέρουν επαρκή πλευρική στήριξη, ενώ η εργονομία είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία.   

 

Κινητήρες

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Audi A1 διαθέτει τον νέο 3κύλινδρο TFSI των 1.000 κ.εκ. και τους ήδη γνωστούς μας 1,4 TFSI με 125 ή 150 ίππους, τον 1,8 TFSI των 192 ίππων, ενώ η κορυφαία έκδοση S1 εξοπλίζεται με τον 2,0 TFSI των 231 ίππων. Μόνος εκπρόσωπος των diesel  είναι ο νέος 1,6 TDI απόδοσης 116 ίππων.

 

Οδηγώντας

Μιας και ο 1000άρης TFSI δεν έχει εισαχθεί ακόμη στην χώρα μας (αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι) σε αυτήν την οδηγική γνωριμία μας με το ανανεωμένο Audi A1, οδηγήσαμε την έκδοση Sportback με τον 1,6 TDI και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic, που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Ο κινητήρας έχει ραφιναρισμένη λειτουργία, χωρίς κραδασμούς ενώ είναι και αρκετά ήσυχος. Συνεργάζεται άψογα με το S-tronic κιβώτιο, χάρη στην μεγάλη ροπή του κινητήρα, ανεβάζει στροφές όταν πιεστεί και έχει πολύ καλές επιδόσεις, με 0-100 σε 9,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Audi η μέση κατανάλωση είναι 3,5 λτ./100χλμ. και οι εκπομπές CO2 92 γρ./χλμ. (απαλλάσσεται από καταβολή τελών κυκλοφορίας). Το ανανεωμένο Audi A1 1,6 TDI με το

S-tronic κιβώτιο αποδεικνύεται ευχάριστο και πρακτικό, ειδικά μέσα στην κίνηση, όπου είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο.

 

Το ανανεωμένο Audi A1 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις Design και Sport, που διαθέτουν αρκετά πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Οι τιμές ξεκινούν από 16.240 ευρώ (με απόσυρση) για την 3θυρη έκδοση 1,0 TFSI, ενώ το 3θυρο 1,6 TDI ξεκινά από 19.270 ευρώ, πάντα με το όφελος της απόσυρση. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις