Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Από 8.900 ευρώ το νέο ηλεκτρικό Nissan Micra

Διαβάστηκε από 31959 αναγνώστες - 1/4/2021

Η έλευση του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Micra πλησιάζει και πλέον είναι επίσημο ότι οι μπαταρίες του θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Διαβάστε όλες τις αποκλειστικές μας πληροφορίες και κυρίως το κόστος απόκτησής του ηλεκτρικού μοντέλου έπειτα από τη δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης για γενναία επιδότηση.

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που η Tesla εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την κατασκευή των μπαταριών της στο Βόλο. Μπορεί αυτό το σενάριο να μην ευδοκίμησε εν τέλει, αλλά όπως φαίνεται οι συνθήκες πλέον έχουν «ωριμάσει» ώστε η Ελλάδα να εισέλθει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης.
 
Πλέον είναι επίσημο ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan έχει προχωρήσει σε μία τεράστια συμφωνία που αφορά την επερχόμενη, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Nissan Micra. Πιο συγκεκριμένα, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εταιρείας Θεοχαράκης Α.Ε. γνωστοποίησε ότι με αστραπιαίες κινήσεις, η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan εξασφάλισε την κατασκευή των μπαταριών στην Ελλάδα.



Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο του Βόλου, το οποίο έπειτα από πολλά χρόνια θα «σηκώσει ρολά» και θα  απασχολήσει προσωπικό της τάξης των 500-600 ατόμων. Οι μπαταρίες με ελληνική σφραγίδα θα είναι ιόντων λιθίου δίνοντας έμφαση στη μείωση του βάρους και στην ταχύτητα φόρτισης, ενώ η ενεργειακή τους πυκνότητα θα αγγίζει τις 45 kWh, προσφέροντας στο ηλεκτρικό Nissan Micra μία αυτονομία της τάξης των περίπου 300 χλμ. Οι ελληνικές μπαταρίες θα τροφοδοτούν κατά πάσα πιθανότητα έναν ηλεκτροκινητήρα 90 ίππων, ο οποίος θα προέρχεται από το Renault Zoe, ενώ λίγο αργότερα θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση 135 ίππων με μπαταρίες ίδιας χωρητικότητας.



Τα θετικά νέα για την χώρα μας δεν τελειώνουν εδώ, αφού η πολιτεία «αγκάλιασε» κατευθείαν την πρωτοβουλία της εταιρείας Θεοχαράκης Α.Ε. Έτσι, προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η επένδυση, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προχωρά σε γενναία επιδότηση με θετικό πρόσημο στη διαμόρφωση της Ανώτατης Προτεινόμενης Τιμής Λιανικής. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι για την ελληνική αγορά και μόνο, το κόστος απόκτησης του ηλεκτρικού Nissan Micra, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», θα διαμορφωθεί στα μόλις 8.900 ευρώ.

Η Θεοχαράκης Α.Ε. απέδειξε ότι διαθέτει γρήγορα «αντανακλαστικά» και κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Σε συνδυασμό με τη θετική στάση της πολιτείας, φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει όλα τα φόντα ώστε να αποκτήσει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη γενικότερη προσπάθεια της Ευρώπης για την στροφή στη βιώσιμη κινητικότητα.  Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση, μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε πρώτοι κάθε νέα εξέλιξη σχετικά με τις «Made in Greece» μπαταρίες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις