Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο, πετρελαιοκίνητο, DS 4 1,6 BlueHDI των 120 ίππων.

Test: DS 4 1,6 BlueHDI

Διαβάστηκε από 5153 αναγνώστες - 17/8/2016

Πολυτελές και στιλάτο το ανανεωμένο DS 4 τονίζει με τον καλύτερο τρόπο την νέα εποχή της DS.

To DS 3, που παρουσιάστηκε το 2011 ήταν η αρχή της αναβίωσης της πολυτελούς μάρκας DS, που ανήκει στην Citroen, ενώ από το 2016, η DS είναι πλέον ανεξάρτητη εταιρεία. Το DS 4 είναι το δεύτερο χρονικά μοντέλο της εταιρείας που παρουσιάστηκε και για το 2016 έχει υποστεί ανανέωση με νέο εμπρός τμήμα και δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ εξοπλίζεται με νέους Euro6 κινητήρες.  

Σχεδίαση
Στο ανανεωμένο DS 4 ξεχωρίζουν μπροστά τα νέα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα με νέας σχεδίασης LED λαμπτήρες για τα φώτα ημέρας, η πολυτελής γρίλια της μάσκας με το λογότυπο της DS και ο προφυλακτήρας, που τώρα έχει περισσότερο χρώμιο. Το γνωστό κουπέ 5θυρο αμάξωμα του DS 4, με τις  κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών διατηρείται, όπως και το στρογγυλεμένο πίσω μέρος με την αεροτομή.

Εσωτερικό
Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η νέα, μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνης αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων με στάνταρ Navi, που προσφέρει ακόμη περισσότερη συνδεσιμότητα. Η επιλογή ποιοτικών επενδύσεων στο ταμπλό, στο εσωτερικό των θυρών και στο σαλόνι τονίζουν την πολυτέλεια, ενώ το έξτρα χρώμιο στους αεραγωγούς, στον πίνακα οργάνων, στα πλαϊνά των θυρών και στον επιλογέα ταχυτήτων κάνουν την διαφορά. Το πορτ-μπαγκάζ έχει καλή χωρητικότητα 359 λίτρων, ενώ οι εσωτερικοί χώροι παραμένουν πολύ καλοί για 4 ενήλικες.

Κινητήρας
Το DS 4 της δοκιμής μας εξοπλίζεται με τον νεότερο 1.6 BlueHDi diesel κινητήρα που αποδίδει 120 ίππους ισχύος και 300 Nm ροπής. Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 6 και ενσωματώνει όλα τα πρόσφατα συστήματα (SCR, FAP κ.λπ.), που φροντίζουν για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και CO2. Στη πράξη ξεχωρίζει με τον πολιτισμένο του χαρακτήρα και το χαμηλό του θόρυβο, ενώ έχει θετικό τράβηγμα από χαμηλά και άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με καλή κλιμάκωση και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. 

Οδηγώντας
Αν και βασίζεται στην πλατφόρμα και την ανάρτηση του Citroen C4, το DS 4 έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πιο σφιχτά αμορτισέρ, νέα πιο σπορτίφ ελατήρια και μεγαλύτερου πάχους αντιστρεπτική. Όλα αυτά προσδίδουν στο DS 4 πιο σπορτίφ χαρακτήρα στο δρόμο, με αρκετή πρόσφυση στις στροφές, μικρές κλίσεις από το αμάξωμα και πλήρως προβλέψιμες αντιδράσεις στο όριο, με την άνεση να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το, μεγάλο σε μέγεθος, τιμόνι έχει καλή πληροφόρηση, ενώ πολύ καλή είναι η απόδοση των φρένων.

Συμπέρασμα
Το ανανεωμένο DS 4 προσφέρει ξεχωριστό στυλ στη μικρομεσαία κατηγορία και κάνει την διαφορά, χωρίς να του λείπουν στοιχεία πολυτέλειας, που του επιτρέπουν να κοιτά τα πολυτελή μοντέλα της κατηγορίας. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις