Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Απαγορεύουν κάθε χρήση κινητού στο αυτοκίνητο

21/10/2020

Ήταν παράνομο να μιλάς στο κινητό, αλλά δεν ήταν να τραβάς φωτογραφίες και video? Πλέον η χρήση του κινητού είναι απαγορευμένη ακόμα και σε σταματημένο όχημα, σε νέους οδηγούς και συνοδηγούς.

Σε πολλές Ευρωπαικές χώρες, το νομοθετικό πλαίσιο ξεπεράστηκε από την ταχύτητα και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Τα κινητά τηλέφωνα πλέον, έχουν αμέτρητες δυνατότητες και η χρήση τους από όλους μας, είναι καθημερινή και πολύ συχνή.  

Στην Αγγλία για παράδειγμα, είχε ισχύ το εξής παράδοξο. Σε περίπτωση που σε σταματούσε η αστυνομία να μιλάς στο τηλέφωνο θα πλήρωνες πρόστιμο, αλλά αν τραβούσες selfie δεν θα πλήρωνες το παραμικρό. Ένας νέος, προσαρμοσμένος στη νέα εποχή θα τεθεί σε ισχύ, όπως μετέδωσαν τα Μέσα της χώρας.
 
Από την άνοιξη του 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο νόμος θα απαγορεύει κάθε χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, όπως αποστολή και ανάγνωση ληφθέντων μηνυμάτων, λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Το ίδιο ισχύει και για την χρήση του κινητού ακόμα και σταματημένος στο φανάρι. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως αν το οχημα το οδηγεί νέος οδηγός, με επίβλεψη συνοδηγού, τότε είναι απαγορευμένη και η χρήση κινητού από τον συνοδηγό. 

Το μέτρο δείχνει αυστηρό αλλά είναι σίγουρο πως θα έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο που οδηγούν στην Αγγλία, αφού θα παταχθεί το φαινόμενο της συνομιλίας με ανοιχτή ακρόαση κατά την οδήγηση, είτε οι αποστολές instant messages. Μήπως θα έπρεπε να ακουλουθήσουμε και εμείς την ίδια πολιτική απέναντι στην χρήση των κινητών στο αυτοκίνητο? 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις