Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αποκάλυψη για το Volkswagen ID.4 GTX των 299 ίππων

29/4/2021

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen γίνεται πλέον και τετρακίνητο. Αυτό είναι το νέο ID.4 GTX με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύς 299 ίππων και αυτονομία που θα αγγίζει τα 480 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Στην παρουσίαση μίας νέας έκδοσης του ID.4 προχώρησε η Volkswagen, ονομάζεται GTX και εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ διαθέτει διακριτικές αισθητικές αναβαθμίσεις που θα το διαφοροποιούν.

Ενδεικτικά, στο εμπρός μέρος υπάρχουν πλέον κάθετα τοποθετημένα LED φωτιστικά, ενώ μία σειρά από μαύρες λεπτομέρειες στην οροφή, αλλά και στη μάσκα το κάνουν να ξεχωρίζει. Αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τις κόκκινες ραφές και τον υπερπλούσιο εξοπλισμό να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο.



Περνάμε, όμως, στις σημαντικές αλλαγές που δεν είναι άλλες από την προσθήκη ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που εκτοξεύει την ισχύ στους 299 ίππους. Κάπως έτσι, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,2 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 180 χλμ./ώρα (160 χλμ./ώρα για το «απλό» ID.4).

Το νέο VW ID.4 GTX θα ξεκινά με κίνηση στον πίσω άξονα και ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας που θα επιλέγεται, θα επεμβαίνει και ο εμπρός κινητήρα. Συνολικά υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Individual και Traction), με το τελευταίο να ενεργοποιεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα.



Ως προς τη φόρτιση των μπαταριών, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το ID.4 GTX πετυχαίνει μία αυτονομία της τάξης των 480 χλμ. (πρότυπα WLTP) και με χρήση ταχυφορτιστή είναι εφικτό να επιτευχθεί αυτονομία 300 χλμ. με μία φόρτιση διάρκειας μόλις 30 λεπτών. Το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, με την τιμή εκκίνησης για τη χώρα μας να μην έχει γνωστοποιηθεί ακόμα.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις