Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αποκαλυπτήρια για το νέο Honda Civic prototype [video]

18/11/2020

Το Honda Civic ετοιμάζεται για τα 50α γενέθλιά του και η ιαπωνική μάρκα παρουσιάζει το φρέσκο σε σχεδιασμό prototype του 2022, για την 11η γενιά του μοντέλου.

Η 11η γενιά Honda Civic ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αγορές σχεδόν με την συμπλήρωση μισού αιώνα «ζωής». Το μακρινό 1972 το μικρό sedan (και το hatchback) έκανε την εμφάνισή του και έκτοτε κατέχει μία ξεχωριστή θέση στον χώρο της αυτοκίνησης. Πλέον, οι Ιάπωνες ετοιμάζουν την επόμενη γενιά Honda Civic 2022, παρουσιάζοντας το prototype μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί και το αυτοκίνητο παραγωγής.
 
Τα 50α γενέλια του Honda Civic δεν θα συνοδεύονται με σημαντικές τροποποιήσεις αλλά θα υπάρχουν προσεγμένες επεμβάσεις. Σε ένα πρώτο σχόλιο, διατηρείται η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το υπάρχον μοντέλο, αλλά ενσωματώνεται καλύτερη τεχνολογία και περισσότερα συστήματα ασφαλείας. Εντελώς ανανεωμένο είναι το στυλ του σε εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση, με την προσθήκη έξτρα φρεσκάδας χάρη στην ευρεία γκάμα χρωμάτων που διατίθεται.
 
Ξεκινώντας από το εξωτερικό design, το 2022 Honda Civic sedan prototype αποκτά ένα ολοκαίνουργιο μπροστινό κάτω άκρο με μια πιο έντονη γρίλια και πιο δυναμικά φωτιστικά σώματα, με φωτεινές ενδείξεις ημέρας LED. Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις έχουν ως στόχο να δώσουν στο Civic μια πιο «επιθετική» εμφάνιση, χωρίς να «φορτώσουν» τον σχεδιασμό του.



Το υπόλοιπο αμάξωμα, από την άλλη πλευρά, διατηρεί τις ίδιες αθλητικές αναλογίες και την χαμηλή απόστασή του από το έδαφος όπως συμβαίνει και με το μοντέλο 10ης γενιάς στο οποίο βασίζεται. Βέβαια, λανσάρει και το δικό του μοναδικό προφίλ με έντονο design μπροστά και πίσω, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πιο απαλό με σχεδιαστικές λεπτομέρεις στα άκρα του και ένα «τσαλακωμένο» και μικρό C-Pillar (α λα Cadillac). Η Honda τόνισε πως ο νέος σχεδιασμός έχει σκοπό να κάνει το Civic να φαίνεται χαμηλότερο και μεγαλύτερο σε πλάτος από πριν, παρά το ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε μέγεθος με τον προκάτοχό του.
 
Το πίσω μέρος του Honda Civic prototype είναι πολύ πιο τολμηρό από ό, τι στο παρελθόν με μεγαλύτερα διαχωρισμένα πίσω φωτιστικά σώματα. Δεν είναι σίγουρο αν το πιο σκοτεινό φινίρισμα θα μεταφερθεί στο αυτοκίνητο παραγωγής - τουλάχιστον, όχι στο βασικό μοντέλο. Μία λεπτή «trailing-edge» αεροτομή δίνει στο Civic μια πιο εκρηκτική εμφάνιση, συμβάλλοντας στην αεροδυναμική, ενώ οι δύο απολήξεις εξάτμισης στο prototype προσδίδουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε είναι βαμμένο σε χρώμα Solar Flare Pearl και περιλαμβάνει μαύρους τροχούς 19 ιντσών, επιλογές οι οποίς αμφότερες θα είναι διαθέσιμες από την Honda στο αυτοκίνητο παραγωγής.


 
Το 2022 Honda Civic θα εμφανιστεί σε δύο στυλ αμαξώματος: sedan και hatchback. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει τη διακοπή παραγωγής του coupe, αλλά το Si sedan και το Type R hatchback θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στην επόμενη γενιά με στάνταρ εξοπλισμό τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.
 
Στην εσωτερική διακόσμηση είναι ο τομέας που εντοπίζουμε τις περισσότερες αλλαγές. Βλέπουμε ένα flat οριζόντιο ταμπλό με πολύ λίγα κουμπιά. Επιθυμία της Honda ήταν να διατηρηθεί στο Civic η εργονομία και η καλή ορατότητα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του μοντέλου, το Honda Civic 2022 θα μιμηθεί το απλοϊκό εσωτερικό του ηλεκτρικού Honda E. Μικρές επεμβάσεις διαπιστώνει κανείς με μία μπάρα που θυμίζει κερήθρα και εκτείνεται κάτω από την οθόνη αφής μέχρι την πόρτα του συνοδηγού.
 
Η κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό του Honda Civic αυξάνεται από 7 ίντσες στο τρέχον μοντέλο στις 9 ίντσες εδώ στο prototype. Ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης τη μεγαλύτερη touchscreen να μετακινείται στην κορυφή του ταμπλό, σε στιλ iPad, αντί να είναι ενσωματωμένη σε αυτό. Το Civic είναι επίσης το πρώτο προϊόν της Honda που προσφέρει ένα εντελώς ψηφιακό πίνακα οργάνων.
 
 

Στο ζήτημα της ασφάλειας, το Honda Civic ήταν πάντα μια από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία. Το τρέχον μοντέλο του 2020 περιλαμβάνει το Honda Sensing Suite της μάρκας με στάνταρ ενεργό εξοπλισμό ασφαλείας σε κάθε επίπεδο επένδυσης του εσωτερικού. Αναμένουμε ότι το 2022 Civic θα είναι ακόμα πιο ασφαλές. Παρόλο που η εταιρεία δεν επιθυμεί να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες, η ο Ιαπωνικός κολοσσός λέει ότι το νέο Civic θα έχει «πολλά νέα ενεργά και παθητικά συστήματα ασφαλείας», με σαφείς αναβαθμίσεις στο Honda Sensing Suite.
 
Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το Honda Civic 2022. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και την άνοιξη του ίδιου έτους θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ, πρώτα το sedan και μετά τα Civic Hatchback, Civic Si και Civic Type R.

 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις