Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Αποκαλυπτήρια για το νέο Toyota Yaris Cross

24/4/2020

Εφοδιάζεται με το νεότερο υβριδικό σύνολο, αποκτά έξυπνη τετρακίνηση , ξεχωριστό design αλλά και πληθώρα τεχνολογιών. Αυτή είναι η ταυτότητα του νέου Toyota Yaris Cross, του πρώτου B-SUV της ιαπωνικής φίρμας. Ας το γνωρίσουμε λεπτομερώς.

Η Toyota προχώρησε στη παρουσίαση του νέου Toyota Yaris Cross και έδωσε μία τονωτική ένεση σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Μπορεί να καθυστέρησε λίγο λόγω των συνθηκών, όμως το νέο μοντέλο είναι εδώ, έτοιμο να φορέσει τη φανέλα του best seller που συνοδεύει την ονομασία Yaris.


Μοντέρνα σχεδίαση που ακολουθεί τη φιλοσοφία της εταιρίας

Το νέο Yaris Cross έρχεται να τοποθετηθεί κάτω από το C-HR και να προσφέρει μία πληθωρική και φυσικά ψηλότερη έκδοση του απλού Yaris. Διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο των 2.560 χλστ., μεγαλώνει σε μήκος κατά 240 χλστ. (4.180χλστ.), διαθέτει συνολικός πλάτος που φτάνει τα 1.765χλστ. ενώ ψηλώνει 90χλστ. ξεπερνώντας τα 1.560χλστ. Όντας ένα καθαρό B-SUV πλέον έχει να ανταγωνιστεί δεκάδες μοντέλα που έχουν ριχθεί στην αγορά εδώ και καιρό, και γιαυτό έρχεται με γεμάτη φαρέτρα. Πρώτο του όπλο λοιπόν είναι η φρέσκια σχεδίαση που ακολουθεί επί τω πλείστo τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, ενώ να αναφέρουμε πως το αποτέλεσμα είναι προιόν της συνεργασίας τμημάτων Ευρώπης και Ιαπωνίας, καθώς το μοντέλο προορίζεται κυρίως για την αγορά της γηραιάς ηπείρου. Στην πράξη λοιπόν το Yaris Cross αποκτά μία πιο κλειστή μάσκα, ενώ ο από κάτω προφυλακτήρας φιλοξενεί τις γρίλιες – αεραγωγούς στο κέντρο - και τους προβολείς ομίχλης στις άκρες. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή καταλήγει σε μία μικρή αεροτομή, ενώ το πίσω μέρος κοσμούν τα νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδέονται από άκρα σε άκρη μέσω μίας λεπτής φωτιζόμενης φάσας. Την SUV εικόνα εντείνουν αρκετά τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά αλλά και οι 18άρες ζάντες που γεμίζουν όμορφα τους θόλους.



Εσωτερικό πλήρως ψηφιοποιημένο με έμφαση στην πρακτικότητα

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, το νέο Yaris Cross αποκτά πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πολυλειτουργικό τιμόνι που γνωρίσαμε στο τελευταίο Yaris. Για τους υπόλοιπους επιβάτες, highlight σίγουρα αποτελεί η οθόνη αφής που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, η οποία με πολύ καλή ανάλυση, είναι υπεύθυνη για την λειτουργία των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.



Διαμόρφωση χώρου αποσκευών
Καθώς πρόκειται για ένα γνήσιο SUV, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτικότητα και την ευελιξία. Έτσι, στο νέο Yaris Cross, εκτός από την άνεση που θα νιώσουν οι 4 ενήλικες επιβάτες του, έχει δοθεί ιδιαίτερη και μεγάλη σημασία στην πλήρη αξιοποίηση του χώρου αποσκευών. Αναφορικά με αυτόν,μόλις κανείς ανοίξει την -προαιρετικά- ηλεκτρική πίσω πόρτα, θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το ύψους του πατώματος ή να το χωρίσει στα δύο, ανάλογα με το τι θέλει να μεταφέρει. Υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα ζώνης που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ασφαλίζουν τα αντικείμενα στη θέση τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν αν θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις